aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο άνθρωπος που διαδέχθηκε τον Ιβάν επιστρέφει στο «σπίτι» του

ΑΠΟΕΛ: Ο άνθρωπος που διαδέχθηκε τον Ιβάν επιστρέφει στο «σπίτι» του

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων ο Λούκας Χατζηλούκας θα διαβεί το απόγευμα της Δευτέρας (9/12) την πόρτα του «Αρχαγγέλου». Το μεσημέρι η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ έκανε το αναμενόμενο εκδίδοντας ανακοίνωση «διαζυγίου» με τον Τόμας Ντολ, ενημερώνοντας πως την ευθύνη των προπονήσεων αναλαμβάνει ο Λούκας Χατζηλούκας.

14 χρόνια μετά ο Κύπριος προπονητής επιστρέφει στο ποδοσφαιρικό του σπίτι, όπου έζησε τεράστιες επιτυχίες ως ποδοσφαιριστής, ενώ έκανε την «παρθενική» του εμφάνιση ως προπονητής. Βέβαια, η θητεία του ως υπηρεσιακός τεχνικός ήταν πολύ σύντομη και έγινε σ’ ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία ως «το παιχνίδι του Κετσπάγια».

Διαβάστε επίσης: Στον ΑΠΟΕΛ ο Λούκας Χατζηλούκας!

Μια (ποδοσφαιρική) ζωή ΑΠΟΕΛ

Ο «Αρχάγγελος» μόνο άγνωστος δεν είναι για τον Λούκα Χατζηλούκα. Υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής τον ΑΠΟΕΛ 13 (!) χρόνια (1987-2000). Έχει πανηγυρίσει με την ομάδα της πρωτεύουσας τρία πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα και τέσσερα Σούπερ Καπ, ενώ σκόραρε 48 γκολ.

Από τον ΑΠΟΕΛ άρχισε και η προπονητική καριέρα του Λούκα Χατζηλούκα. Ο Κύπριος προπονητής αντικατέστησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς προς το τέλος της περιόδου 2004/05. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός απολύθηκε μετά από εκτός έδρας ήττα 2-1 από την ΑΕΚ στην Λάρνακα, η οποία ήταν η πρώτη (!) του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα.

Στις 13 Μαρτίου 2005 ο Λούκας Χατζηλούκας κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων στο εντός έδρας ντέρμπι τίτλου με την Ανόρθωση. Η «Κυρία» κερδίζει 3-2 με τον Τιμούρ Κετσπάγια να κάνει «παπάδες», να σκοράρει τρία γκολ και να οδηγεί την ομάδα της Αμμοχώστου σε «διπλό» τίτλου. Για τον ΑΠΟΕΛ του Χατζηλούκα είχαν σκοράρει οι Βακουφτσής και Νεοφύτου.

Ο Λούκας Χατζηλούκας άντεξε μόνο μερικές μέρες στον «ηλεκτρικό» πάγκο του ΑΠΟΕΛ με τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, στην πρώτη θητεία της, είχε προχωρήσει σε αντικατάσταση του Λούκα Χατζηλούκα με τον Γερμανό Βέρνερ Λόραντ.

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος: «Κι άλλες τιμωρίες παικτών πέραν του Τάαμαρι»

Δείτε φωτορεπορτάζ από την πρώτη ημέρα του Λούκα Χατζηλούκα στον Αρχάγγελο ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ