aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο ανέτοιμος, ο «μια μέσα-τρεις έξω» και ο παραγκωνισμένος

ΑΠΟΕΛ: Ο ανέτοιμος, ο «μια μέσα-τρεις έξω» και ο παραγκωνισμένος

Η δήλωση του Γκιόργκι Κβιλιτάια μετά το 0-0 του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ, είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί αναφορικά με τη θέση του σέντερ φορ: «Είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα, με την απόδοση της ομάδας και με τη δική μου απόδοση. Δεν μπορώ να ξέρω πότε θα επανέλθω μετά τον τραυματισμό».

Με τον Άντον Μάγκλιτσα να… φλερτάρει μεταξύ τραυματισμών και ασθενειών, ο Γεωργιανός είναι η πρώτη επιλογή του Σωφρόνη Αυγουστή παρά το ότι δηλώνει (και είναι) ακόμη ανέτοιμος. Ο Κύπριος προπονητής προτιμά τη… σκιά του Κβιλιτάια παρά να εμπιστευτεί ξανά τον Μάριο Ηλία, ο οποίος… ξεχάστηκε μετά τον αποκλεισμό από την Τζουργκάρντεν με έξι παιχνίδια χωρίς γκολ.

Ακόμη, προτιμά να δοκιμάζει κατά συνθήκη σε ρόλο δεύτερου φορ τους εξτρέμ Μπλουμ και Εντονγκαλά, παρά να εμπιστευτεί τον Κύπριο επιθετικό. Προς το παρόν τουλάχιστον, αυτά δείχνουν οι επιλογές του «αφεντικού» των γαλαζοκιτρίνων.

Όσο περνά ο καιρός λοιπόν, αποδεικνύεται ότι είχαν δίκαιο όσοι ισχυρίζονταν πως ο ΑΠΟΕΛ είχε ανάγκη από απόκτηση ενός ακόμα πρωτοκλασάτου επιθετικού. Με τον Κβιλιτάια να προέρχεται από θλάση γ’ βαθμού, τον Μάγκλιτσα να προέρχεται επίσης από τραυματισμό και να χάνει μέρος της προετοιμασίας, ήταν μεγάλο στοίχημα να στηριχτεί κανείς μόνο σε αυτούς.

Έτσι, η «αιχμή του δόρατος» δεν είναι τόσο κοφτερή όσο θα έπρεπε να ήταν και είναι εύλογα τα ερωτήματα που προκύπτουν: Μπορεί ο Κβλιτάια να επανέλθει σύντομα στα παλιά στάνταρ απόδοσής του; Μπορεί ο Μάγκλιτσα να σταθεροποιήσει την παρουσία του και να θυμίσει τον παλιό καλό εαυτό του; Μπορεί να βοηθήσει ο Ηλία; Μήπως θα χρειαστεί να έρθει η χειμερινή ενίσχυση για να ελπίζει σε καλό στράικερ ο ΑΠΟΕΛ;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ