aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ντέρμπι ιδιαίτερης προσέγγισης με την Ομόνοια

ΑΠΟΕΛ: Ντέρμπι ιδιαίτερης προσέγγισης με την Ομόνοια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Οι αναλύσεις και βεβαίως οι αριθμοί που πηγάζουν από την προϊστορία μπορεί να πάνε… περίπατο από την πρώτη στραβοκλοτσιά, ανεξαρτήτως ποιότητας και πορείας της Ομόνοιας. Όπως και το ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κριθεί η υπόθεση νίκη στο φινάλε. Σε κάθε περίπτωση, στον ΑΠΟΕΛ αναγνωρίζουν πως έχουν δύσκολη αποστολή απέναντι σε σύνολο που θα παρουσιαστεί (όπως πάντοτε) παθιασμένο, οπότε επιβάλλεται να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους ώστε να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά κατά την τρέχουσα σεζόν τρίτη διαδοχική νίκη, αποκομίζοντας τεράστια οφέλη.

Διαβάστε επίσης: «Το μετατρέψατε σε εσπερινό, μπράβο επιστήμονες» (vid)

Προφανώς, ο Πάολο Τραμετσάνι και οι παίκτες του θέλουν το «γρήγορο γκολ» που θα φέρει το ματς πιο κοντά στους δικούς τους σχεδιασμούς, όμως το βασικό προαπαιτούμενο για τέτοια παρτίδα είναι να μείνουν προσηλωμένοι και να κρατήσουν πρωτίστως απαραβίαστη τη δική τους εστία. Ο Ιταλός προπονητής κρίνει πως και το σημερινό παιχνίδι χρήζει ιδιαίτερης προσέγγισης. Ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να νιώσει σίγουρος στο δικό του μισό γήπεδο, να κινηθεί με ηρεμία και απ’ εκεί και πέρα να φανεί αποτελεσματικός στις φάσεις που έτσι κι αλλιώς θα του βγούνε στο ματς. Εξάλλου, οι πράσινοι παρουσιάζουν χτυπητές αδυναμίες στον ανασταλτικό τομέα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ίδια συνταγή, o ρόλος αποπροσανατολισμού των Τάαμαρι-Νατέλ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας αγώνας δεν είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο, ούτε υπάρχει κανένας «συμψηφισμός» ανάμεσά τους, υποδεικνύοντας προς τα πού πρέπει να κινηθεί  με ασφάλεια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ φορέσει το κοστούμι των δύο 90λεπτων που προηγήθηκαν (πέτυχε εννέα γκολ και δέχθηκε ένα), αυτομάτως θα αυξήσει τις πιθανότητες υλοποίησης του στόχου. Σε αυτή τη φάση κάθε εμπόδιο που προσπερνάς με επιτυχία έχει ιδιαίτερη σημασία. Πόσο μάλλον όταν καρπώνεσαι τους τρεις βαθμούς απέναντι σε απαιτητικά σύνολα, τα οποία έχουν ένα σωρό λόγους για να σου επιβληθούν, να ανακόψουν την πορεία σου και εν τέλει την κυριαρχία σου.

Ο Τραμετσάνι, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, προσπάθησε να ισορροπήσει σε δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον, χωρίς όμως να χάνει τον έλεγχο, λειτουργώντας υπό ασφυκτική πίεση. Διαχειρίστηκε έως τώρα πολύ καλά ένα σύνολο που δυσλειτουργούσε, αναδεικνύοντας θετικά στοιχεία που προηγουμένως βρίσκονταν στην αφάνεια. Βρήκε τις λύσεις έχοντας ντεφορμέ ποιοτικούς παίκτες και εμπεδώνει νοοτροπία που συνάδει σε πρωταθλητή, ο οποίος μπαίνει μαχητικά, ορκισμένος να κερδίσει. Κάτι που προφανώς θέλει να δει σε άλλο ένα ζόρικο παιχνίδι, χωρίς να τον ξεγελά παραλλήλως η βαθμολογική θέση της Ομόνοιας, φροντίζοντας να περάσει τα κατάλληλα μηνύματα  στους παίκτες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ