aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣΑΠΟΕΛ - Νικόλας Ιωάννου: Στον χορό των εκατομμυρίων!

ΑΠΟΕΛ – Νικόλας Ιωάννου: Στον χορό των εκατομμυρίων!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ έμαθαν καλά τη δουλειά. Δηλαδή το πώς πρέπει να διαπραγματευτούν μία πώληση ποδοσφαιριστή και, πρωτίστως, το πώς θα δημιουργούν τις αναγκαίες… υπεραξίες. Πίστωσαν κατά τα προηγούμενα τρία χρόνια, εξάλλου, ποσά που… ζαλίζουν για τα δεδομένα του κυπριακού ποδοσφαίρου!

Το αποδεικνύουν οι παραχωρήσεις των Πιέρο Σωτηρίου στην Κοπεγχάγη (2,5 εκατ. ευρώ), Τομάς ντε Βινσέντι στην Αλ Σαμπάμπ (1,8 εκατ. ευρώ), Ρόλαντ Σάλαΐ στη Φράιμπουργκ (4,5 εκατ. ευρώ), Λορένζο Εμπεσίλιο στον Ερυθρό Αστέρα (650.000 ευρώ), Καρλάο στην Τορίνο (500.000 ευρώ) και πάει λέγοντας. Οι τζίροι είναι απλησίαστοι για οποιαδήποτε άλλη ομάδα μας, αλλά ακόμα και το παρελθόν του ίδιου του ΑΠΟΕΛ. Παίκτες που αποκτήθηκαν είτε ελεύθεροι είτε με λίγα χρήματα, οι οποίοι όταν ήρθε η ώρα να πάρουν μετεγγραφή απέφεραν υψηλά ποσά στο ταμείο της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ.

Πλέον το βλέμμα έχει πέσει στον επόμενο που θα ανοίξει τα «φτερά» του, με τον Νικόλα Ιωάννου να φιγουράρει ψηλά στη σχετική λίστα. Τα τελευταία χρόνια υπήρχε φιλολογικό ενδιαφέρον από συλλόγους στο εξωτερικό, ιδιαίτερα από το Βέλγιο, όμως το άλμα δεν έγινε. Είτε τώρα είτε το καλοκαίρι, ο Κύπριος αμυντικός θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να αποχωρήσει από τον ΑΠΟΕΛ για άλλες πολιτείες.

Παρά το γεγονός πως λέει ότι «είμαι παίκτης του ΑΠΟΕΛ, έχω ακόμη τέσσερα χρόνια συμβόλαιο και θέλω να συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα μου», η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να μετακομίσει σε ένα πολύ πιο προηγμένο πρωτάθλημα και καταθέτει τον καλύτερό του εαυτό, αρχίζοντας πλέον να πείθει τους σκάουτερ που τον παρακολουθούν διά ζώσης.

Όλα τα παραπάνω τρέχουν στο μυαλό του Νικόλα, ο οποίος μαζί με τον Αλ Τάαμαρι αποτελούν τα κορυφαία «περιουσιακά στοιχεία» του ΑΠΟΕΛ. Ο διεθνής Κύπριος βρίσκεται στην κατάλληλη ποδοσφαιρική ηλικία. Είναι 24 ετών και μάλλον αυτή είναι η ώρα για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Οι φήμες για επικείμενο ενδιαφέρον έχουν βάση και μένει να μάθουμε αν οι συζητήσεις θα αφορούν στη μετεγγραφική περίοδο που έρχεται ή την καλοκαιρινή.

Η ηλικία, οι παραστάσεις και το γεγονός πως «αποφοίτησε» από το σχολείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετατρέπουν αυτομάτως τον Ιωάννου σε ένα άκρως ελκυστικό «προϊόν» για οποιονδήποτε σύλλογο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ