aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Νέα Σαλαμίνα: (Χ)αμένοι οι ερυθρόλευκοι! (vid)

ΑΠΟΕΛ – Νέα Σαλαμίνα: (Χ)αμένοι οι ερυθρόλευκοι! (vid)

Στο 0-0 έμειναν ΑΠΟΕΛ και Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ, για τη δωδέκατη αγωνιστική της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Χαμένοι από το αποτέλεσμα είναι και οι δύο, αφού και οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν οριστικά την πρώτη θέση του Β΄γκρουπ. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι, αφού έχασαν πολύτιμο έδαφος όσον αφορά τη μάχη της παραμονής και πλέον τα πράγματα μοιάζουν πολύ δύσκολα και δεν εξαρτώνται μόνο από τα δικά τους… πόδια.

Σε ένα ακόμα ματς ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έδωσε ευκαιρίες, ενώ φανέλα φασικού πήρε και ο Γιώργος Μερκής, ο οποίος ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του προ ημερών. Ήταν η ένατη ισοπαλία στη σεζόν για την ομάδα της Λευκωσίας που ανέβηκε στους 54 βαθμούς και έχασε οριστικά την κορυφή του Β΄γκρουπ, αφού βρίσκεται στο -6 από την Πάφος FC, από την οποία υστερεί στην ισοβαθμία.

Η Νέα Σαλαμίνα πήρε την πέμπτη ισοπαλία της στα εφτά τελευταία ματς πρωταθλήματος, ανέβηκε στους 40 βαθμούς και μείωσε στο -2 από τη Δόξα και στο -3 από τον Εθνικό, που όμως αγωνίζονται αύριο κόντρα σε Καρμιώτισσα και Ερμή αντίστοιχα. Πλέον με δύο μόλις ματς να απομένουν η κατάσταση μοιάζει δύσκολη.

Το ματς

Σε ένα… φτωχό από πλευράς δημιουργικότητας πρώτο ημίχρονο, οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, καταφέρνοντας όμως να απειλήσουν ελάχιστα. Σε σύνολο τριών τελικών προσπαθειών, οι δύο ήταν μεγάλες ευκαιρίες στις οποίες ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να βρει το γκολ. Αρχικά στο 26’ Κατσαντώνης και Ανουάρ έπαιξαν το ένα – δύο, με τον Κύπριο επιθετικό να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το σουτ, που έφυγε όμως πάνω από τα δοκάρια του Βεσελόφσκι. Στο 38’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Βινσέντι, ο Σιέλης πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά, την οποία απομάκρυνε με δυσκολία ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας.

Ισορροπημένο ήταν το δεύτερο ημίχρονο στο ξεκίνημα του, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν στροφές όσο περνούσε ο χρόνος, ωστόσο να μην μπορούν να απειλήσουν πέραν ελάχιστων περιπτώσεων. Από μια μεγάλη ευκαιρία είχαν οι δύο ομάδες στο Β’ μέρος με τον ΑΠΟΕΛ να απειλεί πρώτο, στο 68’ με τον Εντονγκαλά, με το που μπήκε στο ματς, να κάνει την προβολή στο πίσω δοκάρι και από πλεονεκτική θέση να αστοχεί. Στο 74’ ο Βάγκνερ μετά από γύρισμα του Ντανίλο προ κενής σχεδόν εστίας από πολύ κοντά δεν κατάφερε να κάνει όπως ήθελε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα εκτός. Δέκα λεπτά αργότερα (84’) ο Ντανίλο μπήκε ωραία στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ που πέρασε ελάχιστα έξω. Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Ενσούε, Μερκής, Σιέλης (90′ Τσουτσούκη), Σαμπάλα (83′ Γουίλερ), Ανουάρ, Λουντεμό (64′ Ντίας), Ντε Βινσέντι, Κλωναρίδης, Κατσαντώνης (46′ Γεωργίου), Κούτσακος (64′ Εντονγκαλά).

Νέα Σαλαμίνα (Κωνσταντίνος Μηνά): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Καμισόκο, Χριστοφόρου, Νικολάου (80′ Παύλου), Κονφέ, Τσουκαλάς, Οσέι (65′ Βαρέλα), Κρεάν (65′ Ντουβεντρού), Ντανίλο, Βάγκνερ.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Κούτσακος, Σαμπάλα, Λουντεμό, Ενσούε / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Ολιβέιρα Μέλο Φάμπιο (Πορτογαλία).

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Νεοκλέους Νικόλας.

VAR: Αζεβέδο Μαλέιρο Έλντερ Μιγκέλ (Πορτογαλία).

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτητές: Αργυρού Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

26′ Ωραίος συνδυασμός Κατσαντώνη και Ανουάρ, αντάλλαξαν την μπάλα, με τον Κύπριο επιθετικό να μπαίνει στην περιοχή, να πλασάρει από καλή θέση και να είναι άστοχος.

32′ Μακρινό σουτ του Κούτσακο, μετά από όμορφο κοντρόλ, άουτ η μπάλα.

36′ Σουτ του Ντανίλο, μάζεψε εύκολο ο Ουζόχο.

37′ Κεφαλιά του Σαμπάλα, μετά από σέντρα του Ντε Βινσέντι, έγινε η κόντρα και έφυγε κόρνερ η μπάλα.

38′ Το εκτέλεσε ο Ντε Βινσέντι, ο Σιέλης πιο ψηλά από όλους έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, απομάκρυνε με δυσκολία ο Βεσελόφσκι.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Γεωργίου στη θέση του Κατσαντώνη.

50′ Κίτρινη κάρτα στον Κούτσακο.

61′ Κίτρινη κάρτα και στον Σαμπάλα για φάουλ στον Οσέι.

64′ Νέα κίτρινη κάρτα για τον ΑΠΟΕΛ, στον Λουντεμό.

64′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Ντίας αντί Λουντεμό και Εντονγκαλά αντί Κούτσακου.

65′ Διπλή αλλαγή και για τη Νέα Σαλαμίνα, Ντουβεντρού και Βαρέλα στη θέση των Κρεάν και Οσέι.

68′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με κοντινή προβολή του Εντονγκαλά στο πίσω δοκάρι, έφυγε έξω η μπάλα.

74′ Τεράστια ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα να ανοίξει το σκορ, μετά από γύρισμα του Ντανίλο ο Βάγκνερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση σε σχεδόν κενή εστία, δεν μπόρεσε όμως να κάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και την έστειλε άουτ.

77′ Κίτρινη κάρτα και στον Ενσούε.

80′ Αναγκαστική αλλαγή, Παύλου εντός, Νικολάου εκτός.

83′ Γουίλερ αντί Σαμπάλα.

84′ Σουτ του Ντανίλο εντός περιοχής, άστοχο.

90′ Τσουτσούκη στη θέση του Σιέλη.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ