aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα 3-1: Brex-in στα δίκτυα με τον Γκάρνερ! (vid)

ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα 3-1: Brex-in στα δίκτυα με τον Γκάρνερ! (vid)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Έπρεπε να έρθει η 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος για να μάθουμε πώς είναι ο ΑΠΟΕΛ με σέντερ φορ εκτελεστή! Ο Τζο Γκάρνερ με τρεις στις τέσσερις εύστοχες προσπάθειες, η τέταρτη ήταν στο δοκάρι, χάρισε στους γαλαζοκίτρινους τη νίκη 3-1 εις βάρος της Νέας Σαλαμίνας και τους κράτησε ζωντανούς στη μάχη της εξάδας (βεβαίως, κανείς δεν ξεχνά ότι στην τελευταία αγωνιστική τους περιμένει η φορμαρισμένη Ομόνοια και ότι δεν εξαρτώνται μόνο από τα δικά τους αποτελέσματα).

Ο Άγγλος μάλιστα πέτυχε το πρώτο χατ τρικ για ποδοσφαιριστή τους από εκείνο του Άντριγια Πάβλοβιτς στο 3-0 εις βάρος της Σουτιέσκα, στις 19 Ιουλίου 2019 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσο για τους ερυθρόλευκους, έχασαν το τρένο του α’ γκρουπ και πλέον, θα επικεντρωθούν στην προσπάθεια παραμονής, καθώς οι ισορροπίες στον όμιλο του υποβιβασμού θα είναι πάρα πολύ λεπτές.

Το ματς

Το προβάδισμα δύο τερμάτων που πήρε ο ΑΠΟΕΛ με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα ήταν πέρα για πέρα δίκαιο. Οι αριθμοί ήταν συντριπτικά υπέρ του σε κατοχή (58%-42%) και τελικές προσπάθειες (10-1), κάτι που αποτυπώνει πλήρως όσα εκτυλίχθησαν στον αγωνιστικό χώρο.

Σε αυτό το διάστημα λειτούργησε πάρα πολύ καλά η συνεργασία των κεντρώων του γηπεδούχου, Ανουάρ-Ντε Βισνέντι-Ζαχίντ, ενώ πάρα πολύ καλός ήταν και ο Κλωναρίδης. Βοήθησε ασφαλώς τους γαλαζοκίτρινους η 100% ευστοχία του Γκάρνερ, ο οποίος μετά το γκολ εις βάρος του Ολυμπιακού έδωσε συνέχεια σήμερα.

Στο 16’ έγινε κάτοχος της μπάλας στη μικρή περιοχή, έπειτα από σέντρα του Κλωναρίδη και παρέμβαση του Κατσαντώνη, ζύγισε, σούταρε και έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα στα δίκτυα. Στο 44’ ο Άγγλος ζευγάρωσε τα τέρματά του με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι.

Οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν μετά το 25’ και προσπάθησαν να ισοζυγίσουν, κράτησαν λίγο περισσότερο την μπάλα, αλλά δεν πάτησαν απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή. Όταν δέχτηκαν το δεύτερο γκολ λίγο πριν από την ανάπαυλα, ήξεραν ότι το έργο τους ήταν ήδη πολύ δύσκολο στη συνέχεια.

Όταν στο 52’, όμως, ο στράικερ του ΑΠΟΕΛ σκόραρε ξανά με πλασέ έπειτα από ασίστ του Ζαχίντ, δύσκολα μπορούσε να γυρίσει το ματς. Ακόμα και με τη μείωση του σκορ από τον Βάγκνερ δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι για τη νίκη. Είχαν μάλιστα δύο δοκάρια, ένα με τον Γκάρνερ (63′) και ένα με τον πρωτοεμφανιζόμενο Σαβάλα (88′), ενώ στο 80′ ο Εφραίμ έχασε ένα… άχαστο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Ενσούε, Μερκής, Βινίσιους, Κλωναρίδης,Ντε Βινσέντι (68′ Εφραίμ), Ανουάρ, Γουίλερ (68′ Σαβάλα), Ζαχίντ (86′ Σαχάρ), Κατσαντώνης (78′ Εντονγκαλά), Γκάρνερ (86′ Σαχάρ).

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Δαμιανού): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Καμισόκο, Χριστοφόρου, Μπρένο (46′ Νικολάου), Κρεάν (46′ Τσουκαλάς), Σανκό (65′ Σιαθάς), Κονφέ, Ντουβεντρού (79′ Πικής), Ντανίλο, Βάγκνερ.

Σκόρερ: Γκάρνερ 16′, 44′, 52′ / Βάγκνερ 62′

Κίτρινες: – / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο:  Γ.Σ.Π.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος: Νεοφύτου Νεόφυτος.

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ