aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Νέα εποχή με νέα διοίκηση

ΑΠΟΕΛ: Νέα εποχή με νέα διοίκηση

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Οι στιγμές είναι δύσκολες και οι εξελίξεις ραγδαίες. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο ΑΠΟΕΛ να μπαίνει σε μια νέα εποχή. Το σίγουρο είναι ότι η απογοήτευση και η αγανάκτηση από τους φίλους του έχουν πιάσει ταβάνι, ενώ κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος είναι ο πάτος για την αγωνιστική του εικόνα. Η πιο σημαντική εξέλιξη έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Πρόδρομος Πετρίδης, ο ισχυρός άνδρας των γαλαζοκιτρίνων τα τελευταία χρόνια, είναι όσο ποτέ άλλοτε, πιο κοντά στην έξοδο. Γκρίνια και μουρμούρα ακούστηκαν και στο παρελθόν. Συνεδρίες, συσκέψεις και συνελεύσεις έγιναν και τα προηγούμενα χρόνια. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες για τον πρόεδρο της εταιρείας και σε προηγούμενες περιόδους. Η μεγάλη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει διάδοχη κατάσταση με στελέχη που φιλοδοξούν να συμμετάσχουν στην επόμενη μέρα. Πρόκειται για πρώην παράγοντες, ευρύτερα γνωστούς στους ΑΠΟΕΛίστες, όπως είναι ο Θεόδωρος Κυριακίδης, ο Γιάννης Δημητρίου, ο Άντης Πολυδώρου και κάποιοι άλλοι.

Η τραγική αγωνιστική κατάσταση που διανύει ο ΑΠΟΕΛ έχει οδηγήσει τη διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων να επισπεύσει τις διαδικασίες για την Εκλογική Συνέλευση που θα οριζόταν μετά το τέλος της σεζόν. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ σε σημερινή του συνεδρία αποφάσισε όπως συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση, για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στις 23 Μαρτίου 2021. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, θα περιληφθούν σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα που θα αποτελέσει πρόσκληση προς τους μετόχους όπως προνοείται από το καταστατικό της εταιρείας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Η παρούσα διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, υπό την προεδρία του Πρόδρομου Πετρίδη θα παραμείνει στη θέση της μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της εκλογικής συνέλευσης και η επίσπευσή της, δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτόματα ως παραίτηση της παρούσας διοίκησης. Σε επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα «Goal.com.cy» με τον πρόεδρο των γαλαζοκιτρίνων, Πρόδρομο Πετρίδη, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το κατά πόσο θα επαναδιεκδικήσει την προεδρία. «Θα το αποφασίσω μέχρι εκείνη την ημέρα, υπάρχει ακόμη χρόνος», ήταν η σύντομη τοποθέτησή του.

Τα νέα δεδομένα, οδηγούν ουσιαστικά τον Πρόδρομο Πετρίδη προς την έξοδο. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι έχει μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες, αλλά του καταλογίζουν μεγάλο μερίδιο και στην κατρακύλα των τελευταίων δύο χρόνων. Δεν είναι μυστικό ότι το τελευταίο διάστημα πρώην διοικητικοί παράγοντες του ΑΠΟΕΛ έχουν έντονες διεργασίες και εξετάζουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν θέση στα διοικητικά της εταιρείας. Τα πρώην διοικητικά στελέχη που αναφέραμε πιο πάνω (Θεόδωρος Κυριακίδης, Γιάννης Δημητρίου και Άντης Πολυδώρου), έχουν πιάσει δουλειά εδώ και αρκετό καιρό. Θα μπορούσαν, μάλιστα, να έχουν καλύτερη αφετηρία αν είχαν όλα τα στοιχεία που ήθελαν. Κάτι που δεν έγινε, γεγονός που εκφράστηκε δημόσια μέσω δηλώσεων του Γιάννη Δημητρίου, ο οποίος άφησε αιχμές και για τη στάση του Σωματείου ΑΠΟΕΛ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες είχαν έκτακτη σύσκεψη μέσα από την οποία δρομολόγησαν τα επόμενά βήματά τους.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, πλέον, άνοιξε ο δρόμος για κάθε ενδιαφερόμενο, αφού οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν ενώπιον των μετόχων οι οποίοι θα αποφασίσουν για την επόμενη μέρα στα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ. Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Πρόδρομου Πετρίδη είναι έντονη και από πολλές κατευθύνσεις. Ακόμα και αυτοί που τάσσονται εναντίον της κριτικής στην παρούσα φάση, όπως είναι ο πρώην πρόεδρος Φοίβος Ερωτοκρίτου, σημειώνουν ότι η ομάδα κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ