aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Να τη λιώσει σαν σοκολάτα

ΑΠΟΕΛ: Να τη λιώσει σαν σοκολάτα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το Βέλγιο είναι φημισμένο για δύο (ανάμεσα σε άλλα) πράγματα. Για τις μπίρες του και για τις σοκολάτες του! Βεβαίως και για το ποδόσφαιρο του, που μέχρι πριν από ένα περίπου χρόνο βρισκόταν στην πρώτη θέση στην κατάταξη της ΦΙΦΑ (πλέον είναι στην 5η θέση) και για την Άντερλεχτ, η οποία ήταν μέχρι πρότινος η μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας.

Όλα αυτά μοιάζουν ψιλά γράμματα για τον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι θα μπουν απόψε (20:00) στο γήπεδο και –μαζί με τον κόσμο τους– θα γυαλίζει το μάτι τους και θα κοιτάξουν πώς να «λιώσουν» την αντίπαλο τους, σαν βελγική σοκολάτα! Αποστολή κάθε άλλο παρά εύκολη, έτσι για να σοβαρευτούμε και λίγο, αφού η ομάδα του Ρενέ Βέιλερ, εκτός από πανίσχυρη, είναι και το φαβορί για την πρόκριση. Φαβορί βέβαια ήταν και η Μπιλμπάο στη φάση των «32».

Όπως και να έχει, για τον ΑΠΟΕΛ η (νέα) πρόκληση δεν είναι απλά μεγάλη, είναι τεράστια. Από κάθε άποψη. Επομένως στα ίδια μεγέθη και το κίνητρο των ποδοσφαιριστών της ομάδας για να κρατήσουν το όνειρο της πρόκρισης ζωντανό για τον επαναληπτικό.

Κατ’ αρχήν είναι το μηδέν στην άμυνα. Ακόμα και 0-0 (λέμε τώρα) να τελειώσει το παιγνίδι, για τον ΑΠΟΕΛ δεν θα κλείσει η πόρτα της πρόκρισης. Ούτως ή άλλως η Άντερλεχτ είναι το φαβορί. Οι γαλαζοκίτρινοι, εδώ που έχουν φτάσει, δεν θα πρέπει να τους διακατέχει (πλέον) κανένα άγχος. Θα παίξουν απελευθερωμένα και με επιπλέον κίνητρο τον ενθουσιασμό και τη δυνατότητα να προκαλέσουν νέα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά Ρίχτερ!

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο ΑΠΟΕΛ θα κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, με όπλο την επιθετική παραγωγικότητα του, που λέει ότι έχει σκοράρει σε όλους τους έως τώρα ευρωπαϊκούς αγώνες που έδωσε στο ΓΣΠ, θα ψάξει για το γκολ.

Με επιπλέον ατού και την τρέλα από την κερκίδα, με κοντά στις 20.000 τρελαμένους οπαδούς του, μπορεί να βάλει φωτιά στα μπατζάκια των Βέλγων, ενόψει του επαναληπτικού, αλλά και να βάλει σε άλλη διάσταση την υπόθεση πρόκριση.

Πολλά τα σενάρια για την ενδεκάδα, τόσο στα πρόσωπα, όσο και στο σύστημα που θα επιλέξει ο Τόμας Κρίστιανσεν στον σημερινό αγώνα. Με το 4-4-2, θέση στο αρχικό σχήμα θα πάρουν οι Ντε Καμάργκο, με τον Μπαράλ, ως επιθετικό δίδυμο και τους Μοράις, Αρτυματά ως αμυντικά χαφ. Αν ο Δανός τεχνικός επιλέξει το 4-2-3-1, τότε έχει χώρο στην ενδεκάδα ο Εμπεσίλιο, μαζί με τον Μοράις και τον Αρτυματά και τον Ντε Καμάργκο φουνταριστό.

Οι υπόλοιπες θέσεις είναι, λίγο πολύ, γνωστές, εκτός κι αν ο τεχνικός των γαλαζοκίτρινων επιφυλάσσει κάποια έκπληξη –όχι σε μας– στους Βέλγους. Πέρα από όσους αναγράφονται στο πλαϊνό γραφικό, θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και ο Αλωνεύτης με τον Βάντερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ