aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Να διώξει την «αφύσικη» ανησυχία και τα… μαύρα σύννεφα

ΑΠΟΕΛ: Να διώξει την «αφύσικη» ανησυχία και τα… μαύρα σύννεφα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πίκρανε και απογοήτευσε η ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και πολύ περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο ήρθε. Ένα και μόνο 90λεπτο αρκούσε ώστε να μετριαστεί ο ενθουσιασμός στον ΑΠΟΕΛ και, παραλλήλως, να προκύψει μια «αφύσικη» ανησυχία όσον αφορά στη μετέπειτα πορεία πλεύσης. Αυτά έχουν, βλέπετε, οι μεγάλες ομάδες.

Τα… σύννεφα που μαζεύτηκαν στον ουρανό του προπονητικού κέντρου «Αρχάγγελος» θέλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να απομακρύνουν στον ΑΠΟΕΛ και αυτό γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν θα επιτευχθεί μέσω δηλώσεων ή υποσχέσεων. Οι πειστικές εμφανίσεις των επόμενων αγώνων, αρχής γενομένης με το Παραλίμνι, θα αποτελέσουν το αντίδοτο και θα ενισχύσουν, αυτομάτως, πολύ περισσότερο τη δυναμική ενόψει του απαιτητικού αγωνιστικού προγράμματος έως τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το ρίσκο με Γκέντσογλου και ο Βούρος

Στο αποψινό παιχνίδι στο «Τάσος Μάρκου», λοιπόν, οφείλουν οι γαλαζοκίτρινοι να βρουν τον τρόπο επιστροφής σε νικηφόρα τροχιά. Και αυτό θα επιτευχθεί εάν αγωνισθούν με σοβαρότητα, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι αποστάσεις μεταξύ των τριών γραμμών, ιδιαίτερα σε ένα παιχνίδι όπου έχουν τον πρώτο λόγο. Το Παραλίμνι, παρόλο που φανέρωσε χτυπητές αμυντικές αδυναμίες, διαθέτει ικανούς παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή, οι οποίοι εάν τους δοθεί η ευκαιρία, θα σε τιμωρήσουν. Οπότε, απαιτείται η μέγιστη προσοχή, ιδιαίτερα στις κινήσεις του Πολωνού φορ Ματέους Στεπάνιακ.

Κατά τις δύο τελευταίες προπονήσεις, ο Τόμας Ντολ δεν άφησε, κατά την προσφιλή του τακτική, να διαρρεύσει το παραμικρό. Οι εντολές του, προφανώς, αποσκοπούσαν στην καλύτερη οργάνωση με βάση το αγωνιστικό προφίλ των βυσσινί. Φρόντισε να περάσει τα κατάλληλα μηνύματα στους ποδοσφαιριστές ώστε να προετοιμαστούν καταλλήλως. Ο Γερμανός προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς, ζητώντας την κατοχή της μπάλας, την πρωτοβουλία, απειλώντας και σκοράροντας.

Ταυτόχρονα θέλει να δει πολύ καλή αμυντική οργάνωση και με σαφώς πολύ λιγότερα λάθη από αυτά που κατέγραψε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ντουντελάνζ. Διαφορετικά, ο ΑΠΟΕΛ θα τα βρει σκούρα σε ένα γήπεδο το οποίο δεν διαθέτει και τον καλύτερο χλοοτάπητα, εάν λάβουμε υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του προπονητή της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Ντολ

Ο Βιντ Μπέλετς στο τέρμα και οι Νικόλας Ιωάννου, Γιώργος Μερκής, Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς, Ζοαοζίνιο στην άμυνα έχουν τον πρώτο λόγο για να πάρουν φανέλα βασικού. Από εκεί και πέρα, τρεις εκ των Άλεφ ντος Σάντος, Ούρος Μάτιτς, Αντρέ Βιντιγκάλ και Λούκας Σόουζα θα είναι στην καρδιά του κέντρου. Ο Μούσα Αλ Τάαμαρι θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα και τις άλλες δύο θέσεις διεκδικούν οι Γιώργος Εφραίμ, Λίνους Χαλένιους, Ρομάν Μπέζιακ, Αντόνιο Γιάκολις.

Τα αγωνιστικά προβλήματα είναι ελάχιστα (Σάββας Γκέντσογλου, Πραξιτέλης Βούρος), οπότε ο Τόμας Ντολ εννοείται πως έχει πλειάδα επιλογών όχι μόνο για τον καταρτισμό του αρχικού σχήματος, αλλά και για να προχωρήσει στις αλλαγές που θα κρίνει απαραίτητες με βάση την εξέλιξη του αγώνα με το Παραλίμνι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ