Μπόλικο ταλέντο στον ΑΠΟΕΛ, αλλά 8 παίκτες χωρίς πρωτάθλημα

Ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην ΑΕΚ αγωνίστηκε με οκτώ ποδοσφαιριστές που δεν πανηγύρισαν πρωτάθλημα...

TOY ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ (0-0) εξερχόμενος του ΓΣΠ είπε προς τους παρευρισκόμενους μαζί και αρκετοί δημοσιογράφοι «Μην ανησυχείτε, το πρωτάθλημα θα το πάρουμε»! Η πανομοιότυπη ατάκα, την οποία λέει κάθε χρόνο, περίπου την ίδια περίοδο, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση στις τάξεις των οπαδών του ΑΠΟΕΛ αλλά και εμβολίζοντας τον ενθουσιασμό των αντίπαλων του.

Φέτος όμως τα πράγματα δείχνουν να είναι λίγο παραπάνω ζόρικα. Ο λόγος είναι γιατί εδώ και σχεδόν δύο μήνες ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε μόλις δύο νίκες σε επτά αγωνιστικές. Δηλαδή φανερώνει μια αγωνιστική αστάθεια στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Κατέκτησε λιγότερους από τους μισούς βαθμούς που διεκδίκησε (δέκα από τους είκοσι ένα) και αυτό έχει επιφέρει μια οπαδική δυσπιστία στα λεγόμενα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Παραθέτοντας μια άτυπη βαθμολογία των τελευταίων επτά αγωνιστικών παρατηρούμε πως ο Απόλλωνας πήρε 16 βαθμούς, ενώ περισσότερους από το ΑΠΟΕΛ πήραν επίσης η ΑΕΚ (15 β.), η Πάφος (14 β.) και η ΑΕΛ (12 β.). Ο ΑΠΟΕΛ στο ίδιο διάστημα πήρε μόλις ένα παραπάνω από την Ομόνοια (9 β.) και δύο από τις Αλκή (8 β.) και Ένωση (8 β.).

Διαβάστε επίσης: Η πρόταση €250.000 σε Ενσούε και τα €300.000 του ΑΠΟΕΛ

Η υπεροχή του ΑΠΟΕΛ τα προηγούμενα χρόνια που του έδινε προβάδισμα στην κατάκτηση του τίτλου ήταν και η εμπειρία που κουβαλούσε ως ομάδα. Το μέταλλο του πρωταθλητή αποτελούσε σοβαρό στοιχείο ακόμη και με αντίπαλους αγωνιστικά ισάξιους.

Κόντρα στην ΑΕΚ αγωνίστηκαν οκτώ ποδοσφαιριστές που δεν πανηγύρισαν ποτέ τους πρωτάθλημα και από τους πέντε που μετρούσαν τίτλους και ξεκίνησαν την αναμέτρηση, οι δύο είχαν πάρει παραπάνω από ένα (Μερκής, Ιωάννου) ενώ Βούρος, Σόουζα και Ζαχίντ μόλις πέρσι πανηγύρισαν τον πρώτο τους τίτλο. Αυτό δεν το λες και εμπειρία πρωταθλητισμού. Αντίθετα οι Ρομό, Καζού, Γκέντζογλου, Γιάκολις, Τάμαρι και Νατέλ δεν ξέρουν από… εξώστες, ούτε οι Βιντιγκάλ και Μπάλογκ που πέρασαν αλλαγή στο β’ ημίχρονο. «Μπαρουτοκαπνισμένοι» στον πρωταθλητισμό, ήταν οι Μερκής, Ιωάννου και Εφραίμ που μπήκε ως αλλαγή.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η κάθε λέξη του Πετρίδη έχει και σκοπό

Η φανέλα του ΑΠΟΕΛ είναι βαριά και εμπλουτισμένη από εμπειρία την οποία χρειάζονται οι νεαροί – ταλαντούχοι, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και συναισθηματικά στον αγωνιστικό χώρο. Οι επτά από τους 14 ποδοσφαιριστές την περασμένη Κυριακή ήταν κάτω των 23ων χρόνων. Ας μην ξεχνάμε πως ο πρωταθλητισμός δεν είναι μόνο ταλέντο αλλά χρειάζεται και τα υπόλοιπα στοιχεία που κάνουν αυτού του είδους τις ομάδες να ξεχωρίζουν.

Ο συγκερασμός ενθουσιασμού-ταλέντου και εμπειρίας είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο που καλείται να επαναφέρει ο Πάολο Τραμετσάνι στα τελευταία στάδια του πρωταθλήματος, απέναντι σε μια ομάδα (Απόλλων) που της λείπει ο τίτλος του πρωταθλητή, αλλά γεμάτη από παραστάσεις συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ και κατακτήσεις κυπέλλων.