aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ/Μουργκ: Το συμβόλαιο €500.000, η Πάφος FC και το φάουλ που «σκότωσε» την ΑΕΚ

ΑΠΟΕΛ/Μουργκ: Το συμβόλαιο €500.000, η Πάφος FC και το φάουλ που «σκότωσε» την ΑΕΚ

Δίχτυα για απόκτηση του Τόμας Μουργκ από τον ΠΑΟΚ έριξε ο ΑΠΟΕΛ. Ο Μουργκ γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1994 στο Βόιτσμπεργκ της Αυστρίας και σε ηλικία έξι ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπέρνμπαχ, όπου έμεινε μέχρι το 2010, κάνοντας και ένα πέρασμα από τη Στρουμ Γκρατς. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Γκράτσερ, όπου το 2010 έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια και μέτρησε 49 συμμετοχές και 13 γκολ στις μικρές κατηγορίες της Αυστρίας, πριν κάνει το μεγάλο βήμα για την Αούστρια Βιέννης.

Στην Αούστρια αγωνίστηκε σε 19 αγώνες, πετυχαίνοντας δύο τέρματα, βρισκόμενος μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας, ενώ κατέκτησε και ένα πρωτάθλημα τη σεζόν 2012-13. Το 2014 μετακόμισε στη Ριντ, όπου ήρθε και η αγωνιστική του εκτόξευση. Σε δύο σεζόν ο Αυστριακός μέτρησε 44 συμμετοχές, οκτώ γκολ και έξι ασίστ, καταφέρνοντας να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς του πρωταθλήματος.

Τον Ιανουάριο του 2016 η Ραπίντ Βιέννης τον απέκτησε με μετεγγραφή. Ο Μουργκ βρήκε αμέσως ρόλο στην ομάδα και ήταν κομβικός στην ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων. Συνολικά με τη φανέλα της Ραπίντ έπαιξε σε 163 αγώνες, βρήκε 35 φορές δίχτυα, ενώ μοίρασε 40 ασίστ.

To καλοκαίρι του 2020 υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων με τον ΠΑΟΚ. Στη φετινή σεζόν ο Μουργκ κατέγραψε μόλις μία συμμετοχή ως αλλαγή, στον αγώνα κυπέλλου με την Καλαμάτα. Την προηγούμενη διετία κατέγραψε συνολικά 77 συμμετοχές με το «Δικέφαλο» στο στήθος, πέτυχε εννέα τέρματα και πιστώθηκε έξι ασίστ. Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός δεν υπολογίζεται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και στον ΠΑΟΚ τοποθέτησαν τον 28χρονο ποδοσφαιριστή στην υπό παραχώρηση λίστα, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024.

Στον ΑΠΟΕΛ με «όπλο» την επιθυμία και του ΠΑΟΚ αλλά και του Μουργκ να αλλάξει παραστάσεις ψάχνουν τη φόρμουλα, ώστε να τον φέρουν στον «Αρχάγγελο». Αγκάθι αποτελεί το ψηλό συμβόλαιο που διατηρεί, το οποίο φτάνει στις 500.000 ευρώ ετησίως. Ενδιαφέρον για τον Μουργκ και μάλιστα ζεστό έδειξε το περασμένο καλοκαίρι η Πάφος FC, όμως εν τέλει η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ κατέληξε στον Ναμ, αφού δεν βρέθηκε η χρυσή τομή με τον ΠΑΟΚ. Παράσημο της θητείας του στον ΠΑΟΚ ήταν η εκτέλεση φάουλ του Μουργκ στον ημιτελικό αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ στο 90+4′ που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Δείτε την εκτέλεση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ