aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μισή ντουζίνα συν δύο παίκτες

ΑΠΟΕΛ: Μισή ντουζίνα συν δύο παίκτες

Στον ΑΠΟΕΛ ακολουθούν κατά γράμμα την τακτική που έθεσαν σε εφαρμογή από το περασμένο καλοκαίρι στο σκέλος των μετεγγραφών και, πρωτίστως, δεν δείχνουν διάθεση να παρεκκλίνουν ούτε στο ελάχιστο. Και ποια είναι αυτή; Επιλέγουν ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν άριστα την κυπριακή πραγματικότητα, τι εστί επομένως ΑΠΟΕΛ και ασφαλώς που έχουν προϋπηρεσία (μικρή ή μεγάλη) στα γήπεδά μας.

Η απόκτηση του Μπερτ Έσελινγκ που αποτέλεσε ηγετική φυσιογνωμία στην καρδιά της άμυνας της ΠΑΕΕΚ και η συμφωνία με τον δεξιό φουλ-μπακ Ζοάο Πέδρο, με εξαετή παρουσία στον Απόλλωνα, έρχονται να εκτοξεύσουν τον αριθμό των παικτών που προστέθηκαν κατά την τρέχουσα σεζόν στο έμψυχο δυναμικό και ανήκουν ακριβώς στην ίδια «κατηγορία».

Με αυτά και με αυτά, από τις 16 συνολικά κινήσεις στη μετεγγραφική σκακιέρα, οι 14 είναι ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν άριστα από τη θητεία τους σε άλλες ομάδες της χώρας μας. Το ποσοστό, εν ολίγοις, αγγίζει το 87,5%. Κάτι που δεν καταγράφηκε ποτέ ξανά στην ομάδα της Λευκωσίας! Οι μοναδικοί που προστέθηκαν στο έμψυχο δυναμικό και δεν είχαν αγωνισθεί ποτέ ξανά στα κυπριακά γήπεδα είναι ο Ιταλός τερματοφύλακας Σιμόνε Σκουφέτ και ο Μαροκινός ακραίος αμυντικός Ισάμ Τσεπάκ. Ο πρώτος είχε ως τελευταίο σταθμό στην καριέρα του την Ουντινέζε και ο δεύτερος τη Μαλάτιασπορ.

Υπενθυμίζουμε πως το περασμένο καλοκαίρι πέρασαν το κατώφλι του προπονητικού κέντρου «Αρχάγγελος» οι Γκιόργκι Κβιλιτάια, Μουρτάζ Νταουσβίλι και Τορνίκε Οκριασβίλι, οι οποίοι αγωνίσθηκαν την περασμένη σεζόν στην Ανόρθωση. Ο Ντανίλο Κάμπος έπαιξε πέρσι στην ΑΕΛ, ο Δημήτρης Θεοδώρου στο Παραλίμνι, ο Καντέτ Ντιαβαρά στην Ξυλοτύμπου, ο Κωνσταντίνος Μιντίκκης στη Δόξα και ο Στέφανος Κίττος στην Καρμιώτισσα. Στα γαλαζοκίτρινα ντύθηκε ο πρώην επιθετικός του Απόλλωνα, Άντον Μάγκλιτσα, επέστρεψε στα κυπριακά γήπεδα ο Ανδρέας Καρώ, την ίδια ώρα που οι Λούκας Σόουζα, Λέο Νατέλ υπέγραψαν για δεύτερη φορά συμβόλαιο στην ομάδα της Λευκωσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ