aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μην του μιλάτε για στατικές φάσεις

ΑΠΟΕΛ: Μην του μιλάτε για στατικές φάσεις

Ξελαρυγγιάστηκε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, ζητώντας το (στενό) μαρκάρισμα του Φιλίποβιτς στη φάση του τέρματος της ΑΕΛ. Ο γεννημένος στη Γερμανία με καταγωγή από την Κροατία κεντρικός αμυντικός, προωθήθηκε σε εκτέλεση κόρνερ, απάντησε στο γκολ του Τσεπάκ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (1-1).

Ο Σα Πίντο, εννοείται πως ήταν σκασμένος από το τέρμα που δέχθηκε η ομάδα του. Όχι μόνο γιατί μετά από 11 συναπτές αγωνιστικές είδε τον Άρη -επικείμενος αντίπαλος- να καλύπτει το χαμένο έδαφος, αλλά γιατί η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μπέλετς για 3ο διαδοχικό ματς από εκτέλεση στατικής φάσης.

Το θέμα, ασφαλώς, έχει προεκτάσεις για τον φετινό ΑΠΟΕΛ. Μολονότι διαθέτει την καλύτερη αμυντική γραμμή με 16 γκολ παθητικό, τα μισά εξ αυτών προήλθαν από στημένη μπάλα. Για να ακριβολογούμε 9, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 56,25%. Οι μισές ομάδες του τρέχοντος μαραθωνίου (7), βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν κατά του ΑΠΟΕΛ με τέτοιο τρόπο. Βεβαίως, πάντοτε υπάρχει και ο παράγοντας συγκυρία στο ποδόσφαιρο, αλλά ο απολογισμός είναι προβληματικός.

Η αρχή έγινε την 3η αγωνιστική, με το 1 από 2 τέρματα της Ομόνοιας (0-2). Στην αμέσως επόμενη στροφή «χτύπησε» ο Απόλλων (1-1), με την Καρμιώτισσα (9η αγων. / 2-1) και τον Άρη (12η αγων. / 0-1) να συμπληρώνουν το παζλ στον α΄γύρο. Στη συνέχεια, ΑΕΖ (14η αγων. / 3-1) και Απόλλων (17η αγων. / 2-2)… έστησαν και εκτέλεσαν από μία φορά τον ΑΠΟΕΛ, το ίδιο και στα τρία τελευταία ματς η Καρμιώτισσα (22η αγων. / 4-1), η ΑΕΚ (23η αγων. / 2-2) και η ΑΕΛ (24η αγων. / 1-1).

Οι στατικές φάσεις είναι ολόκληρη επιστήμη. Και χρειάζονται πολλή δουλειά. Ο ΑΠΟΕΛ, την ώρα που δύσκολα δέχεται γκολ από οργανωμένη επίθεση του αντιπάλου, δεν παρουσιάζεται το ίδιο αποτελεσματικός ή, αν το προτιμάτε, διαβασμένος σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι. Στα επόμενα παιχνίδια και ιδιαίτερα στα πλέι οφ, θα δείξει εάν υπάρχει πρόοδος σε αυτό το σκέλος, που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του φετινού ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ