aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ / Μιχαήλ: Η απογείωση, το «παράσημο» και η ευκαιρία που άργησε τέσσερα χρόνια

ΑΠΟΕΛ / Μιχαήλ: Η απογείωση, το «παράσημο» και η ευκαιρία που άργησε τέσσερα χρόνια

Μπορεί να υπάρχει διακριθείς σε παιχνίδι με ήττα με 0-3; Και όμως! Ο Νεόφυτος Μιχαήλ ήταν η μόνη θετική παρουσία της Κύπρου απέναντι στην Κροατία, παρά το ότι μάζεψε την μπάλα τρεις φορές από τα δίκτυα.

Διότι θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο το σκορ, καθώς ο Κύπριος τερματοφύλακας είχε στο ενεργητικό του έξι αποκρούσεις, εκ των οποίων και μία «παράσημο». Αναφερόμαστε ασφαλώς στην απόκρουση στην εκτέλεση πέναλτι του τεράστιου Λούκα Μόντριτς της περίφημης Ρεάλ Μαδρίτης. Θα έχει να το λέει στα εγγόνια του. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη φορά που βγαίνει νικητής σε σουτ από τα 11 βήματα, καθώς το έπραξε και στο φιλικό του περασμένου Ιουνίου με την Ουγγαρία (0-1).

Η πολύ καλή εμφάνισή του δε, δικαιώνει και το προπονητικό επιτελείο του ΑΠΟΕΛ, που στα τελευταία τρία παιχνίδια του εμπιστεύτηκε τη θέση κάτω από τα δοκάρια (Νέα Σαλαμίνα 2-0, ΠΑΕΕΚ 1-0, Ανόρθωση 1-2). Ο Κύπριος κίπερ «φώναζε» (ειδικά) στην περασμένη σεζόν ότι μετά από τέσσερις δανεισμούς σε Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, ότι άξιζε ευκαιρίας από την ομάδα που αγόρασε τα δικαιώματά του το 2017.

Τελικά, την πήρε φέτος αρχικά με την παραμονή του στο ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων, έπειτα με την παρουσία του σε προπονήσεις-φιλικά και πρόσφατα με τις εμφανίσεις του. Στα χέρια του έμπειρου προπονητή τερματοφυλάκων Γιώρου Σκιαθίτη, για τον οποίον ακούγονται τα καλύτερα, μπορεί να παρουσιάσει ακόμη καλύτερη εξέλιξη. Δικαίως λοιπόν πήρε και τα… βασικά γάντια της Εθνικής μας ομάδας.

Αρκεί βεβαίως να συνεχίσει να αγωνίζεται και να μην ξεχαστεί κάποια στιγμή στον πάγκο. Είναι τέτοια η θέση του, όμως, που όταν μπει κάποιος σε δεύτερη μοίρα πρέπει να το συνηθίσει για καιρό, ειδικά όταν βρίσκεται σε ομάδες που πρωταγωνιστούν. Άλλωστε, στον ΑΠΟΕΛ αποκτήθηκε προσφάτως ο Σιμόνε Σκουφέτ και ο συναγωνισμός ανάμεσά τους αναμένεται μεγάλος στη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ