aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μια ακροβασία εκατομμυρίων!

ΑΠΟΕΛ: Μια ακροβασία εκατομμυρίων!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου, σε ανύποπτο χρόνο κατά την πενταετή του θητεία στον προεδρικό θώκο, είχε πει το ακόλουθο και μάλλον σοφό όσον αφορά στο άμεσο και έμμεσο μέλλον: «Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να αντέξει μία σεζόν χωρίς τα έσοδα πρόκρισης σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δεύτερη σερί θα έχει μεγάλο πρόβλημα».

Κατά την τελευταία δεκαετία, ασφαλώς, ποτέ η ομάδα της Λευκωσίας δεν έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν εκτός ομίλων για να διαπιστωθούν τα οικονομικά όρια-αντοχές. Και προφανώς, η πρεμούρα πολλών, να ελλοχεύει ενόψει της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ανοιχτό κεφάλαιο εδώ και δύο χρόνια οι επενδυτές

Δεν χωρεί αμφιβολίας πως οι γαλαζοκίτρινοι κάθε χρόνο ποντάρουν πολύ στην Ευρώπη, προσδοκώντας σε πετυχημένη παρουσία ώστε να δημιουργήσουν προοπτικές για το μέλλον. Η εν λόγω εξάρτηση προκαλεί «τριγμούς» στο ταμείο όταν κάτι πάει λάθος, θέτοντας την εκάστοτε διοίκηση προ των ευθυνών της. Τουλάχιστον, όπως τα αντιλαμβάνεται μεγάλη μερίδα των φίλων της ομάδας, εκφράζοντας τις απόψεις για τη διαχείριση των εκατομμυρίων εσόδων.

Διαβάστε επίσης: Η τεράστια πρόκληση του ιστορικού επιτεύγματος

Για παράδειγμα, ο κ. Ερωτοκρίτου κατηγορήθηκε ως πρόεδρος χωρίς όραμα αφού, παρά την ανθηρή οικονομικά κατάσταση, δεν προχώρησε σε μεγαλεπήβολα σχέδια και πράξεις. Και σε συνδυασμό με όλα αυτά η κατάθεση παραίτησης είχε δημιουργήσει έντονη παραφιλολογία για εσωτερικές διαμάχες και υπόσκαψη του ίδιου. Προ πενταετίας είχε γνωρίσει από την αρχή της σεζόν αμφισβήτηση, κυρίως από τους οργανωμένους. Μάλιστα, μετά τον αποκλεισμό από τη Νέφτσι ακούστηκαν για πρώτη φορά και σε μεγάλη ένταση συνθήματα κατά του.

Διαβάστε επίσης: «Με όποιον δάσκαλο καθήσεις…»

Παρέδωσε τη σκυτάλη στον Πρόδρομο Πετρίδη αρχές Δεκεμβρίου του 2013, κάνοντας λόγο στην τότε Γενική Συνέλευση πως «στον φετινό προϋπολογισμό το έλλειμμα θα είναι περί τα 2,5 εκατ. ευρώ και αν εισπραχθούν κάποια ποσά τότε θα πέσει στο 1 εκατ. ευρώ». Από τότε έως σήμερα, ο ΑΠΟΕΛ κάθε σεζόν τσέκαρε το εισιτήριο για τους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κατακτούσε το πρωτάθλημα, οπότε κανένα θέμα οικονομικού προβλήματος δεν αναδυόταν. Κι αν φέτος, όπως υποστηρίζει ο κ. Πετρίδης, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι ήδη έχουν γίνει κινήσεις για να καλυφθεί οτιδήποτε προκύπτει, του χρόνου τι θα γίνει; Θα αντέξει οικονομικά η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ μιας άδοξης ευρωπαϊκής πορείας;

Διαβάστε επίσης: Deal στις €280.000 με Ορ, όχι όμως στην αποπληρωμή

Το απόθεμα δεν θα είναι βεβαίως το ίδιο με φέτος με την έναρξη της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου και τα όποια κονδύλια προκύψουν, δεν θα μπορούν να αποτελέσουν εχέγγυο για ανοίγματα σε ό,τι αφορά και στη διαμόρφωση του ρόστερ. Οι δυσκολίες στην ακολουθία αυτής της πολιτικής θα προκύψουν στις ανανεώσεις, αλλά και στις επιλογές νέων ποδοσφαιριστών. Όλα αυτά, επιβάλλεται να τύχουν μιας σωστής διαχείρισης προκειμένου ο σύλλογος να μη βρεθεί προ αδιεξόδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ