aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μια αγκαλιά για… ριάλια πεταξούμενα

ΑΠΟΕΛ: Μια αγκαλιά για… ριάλια πεταξούμενα

«Αυτός ο άλλος Εντονγκαλά», ήταν ο τίτλος μας μετά τη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Άρη με 1-0 στο Τσίρειο, σε ρεπορτάζ στις 25 του περασμένου Οκτωβρίου. Σημειώναμε από τότε την πρώτη «γεμάτη» εμφάνισή του με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, ως ένα πολύ ενθαρρυντικό δείγμα ενός ποδοσφαιριστή, που λίγους μήνες προηγουμένως έμοιαζε ξένο σώμα στον Αρχάγγελο.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι άλλωστε, που μιλούσαν για «ριάλια πεταξούμενα», όταν έγινε γνωστό ότι δεν έγινε εφικτό το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού ο Κογκολέζος… πάτησε στο υψηλό συμβόλαιό του. Δικαιολογημένη άποψη, τότε, βάσει των εμφανίσεών του την περασμένη σεζόν και της αποκαρδιωτικής παρουσίας του στα φιλικά.

Από εκείνο το βράδυ του Οκτωβρίου, όμως, άλλαξε άρδην η εικόνα του και υποχρέωσε τους πάντες να κάνουν στροφή 180 μοιρών αναφορικά με τη γνώμη τους γι’ αυτόν. Σήμερα θεωρείται απαραίτητος για τον Σωφρόνη Αυγουστή, αφού θα πρέπει να συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος για να μην τον έχει στο αρχικό σχήμα (τραυματισμός, τιμωρία).

Το βράδυ της Παρασκευής (25/2) μάλιστα είχε καθοριστική συμβολή στη μεγάλη νίκη του ΑΠΟΕΛ με 4-2 κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλό του, Ομόνοια:

• Ακολούθησε κατά γράμμα την εντολή του προπονητή του να πιέζει τους αντίπαλους όταν χάνεται η μπάλα, κλέβοντάς την στο 19′ από τον Σέχου και δίνοντας στον Κβιλιτάια την ευκαιρία να κάνει το σόλο και να ανοίξει το σκορ.

• Έδωσε την πάσα στον Κβιλιτάια, βγάζοντάς τον πάλι μόνο μπροστά από τον Φαμπιάνο για να κερδίσει το πέναλτι από το οποίο προήλθε το τρίτο γκολ.

• Ασίστ στον Σόουζα για το τέταρτο τέρμα.

• Ασταμάτητο τρέξιμο, πολλά κλεψίματα, αντεπιθέσεις και συμμετοχή στις πλείστες επικίνδυνες φάσεις, που δημιούργησαν οι γαλαζοκίτρινοι.

Πλέον, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ μπορεί να αισθάνεται ότι τα χρήματα που επένδυσε το καλοκαίρι του 2020 για την απόκτησή του δεν πάνε στράφι. Ασχέτως ποια θα είναι η κατάληξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ο Εντονγκαλά είναι ασυζητητί από τους στυλοβάτες της μεγάλης αντεπίθεσης των γαλαζοκιτρίνων, που τη θέτουν σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η απόσταση από την κορυφή μειώθηκε στους εφτά βαθμούς.

Όσο για το μέλλον του στην ομάδα της Λευκωσίας, το μόνο δεδομένο είναι ότι το συμβόλαιό του εκπνέει τον Μάιο του 2023. Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο, ωστόσο, ότι η αντιμετώπιση που θα τύχει με το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ουδεμία σχέση θα έχει με την προηγούμενη. Από την πόρτα εξόδου, οι γαλαζοκίτρινοι θα έχουν μια… αγκαλιά να δώσουν στον βραχύσωμο, ταχύτατο και ποιοτικό εξτρέμ από το Κονγκό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ