aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μια 11άδα παικτών είναι στον «αέρα»!

ΑΠΟΕΛ: Μια 11άδα παικτών είναι στον «αέρα»!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ούτε πέντε, ούτε έξι, ούτε επτά, ούτε οκτώ είναι τα συμβόλαια στον ΑΠΟΕΛ που ολοκληρώνονται τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ευθέτω χρόνω θα απασχολήσουν έντονα τη διοίκηση. Συνολικά, μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών μένουν ελεύθεροι τον ερχόμενο Ιούνιο και εννοείται πως όσοι έχουν τάσεις φυγής, μπορούν από τώρα να μπουν σε διαπραγματεύσεις με άλλες ομάδες που ενδεχομένως να επιδείξουν ενδιαφέρον.

Οι επτά εξ αυτών και αναφερόμαστε στους Μπόι Βάτερμαν, Νούνο Μοράις, Καρλάο, Γιώργο Μερκή, Στάθη Αλωνεύτη, Ζίφκο Μιλάνοφ, Χεσούς Ρουέδα, είναι από 33 ετών και άνω. Οπότε, στο πλαίσιο της προσπάθειας για περαιτέρω μείωση του μέσου όρους ηλικίας εννοείται ότι θα ληφθεί κι ο εν λόγω παράγοντας υπόψη. Θα προκύψουν και ανανεώσεις και αποχωρήσεις.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Έχει έτοιμο τον… αντι-Τάαμαρι ο Τραμετσάνι

Υπάρχει άλλο ένα γκρουπ παικτών, οι οποίοι αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού. Ο λόγος για τους Καζού, Λέο Νατέλ, Νόρμπερτ Μπάλογκ και Χουάν Κασίνι. Για τους δύο πρώτους, το ποσό αγοράς τους είναι εξωπραγματικό για τον ΑΠΟΕΛ.

Το «Goal» ανοίγει τον φάκελο και αναλύει έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές…

ΜΠΟΪ ΒΑΤΕΡΜΑΝ: Στις 24 Ιανουαρίου σβήνει 35 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων. Παρά το γεγονός πως ο σοβαρός τραυματισμός (προ πολλών μηνών) τον επηρέασε, στα τελευταία παιχνίδια ξανακέρδισε τη θέση του βασικού, δείχνοντας σε ορισμένες φάσεις την κλάση του. Από την απόδοσή του έως το φινάλε της σεζόν θα εξαρτηθεί εάν θα κερδίσει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο.

ΝΟΥΝΟ ΜΟΡΑΪΣ: Είναι ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής ποδοσφαιριστής της ομάδας (1.219). Παράλληλα, αποτελεί τον top-scorer του ΑΠΟΕΛ με οκτώ τέρματα, επτά εξ αυτών με εκτέλεση πέναλτι. Ο κάπτεν των πρωταθλητών έχει αγωνισθεί και στα 14 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Στατιστικά που δεικνύουν την πολυτιμότατά του και το νέο συμβόλαιο που πολύ πιθανόν θα κερδίσει.

ΚΑΡΛΑΟ: Αποτελεί αναπόσπαστο στέλεχος της οπισθοφυλακής. Δεν έπαιξε σε τρία μόλις παιχνίδια πρωταθλήματος ένεκα τραυματισμού (951 λεπτά). Στα ευρωπαϊκά ματς δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Στη συνέχεια, όμως, σταθεροποίησε την απόδοσή του. Στις 19 Ιανουαρίου κλείνει 33 ετών, αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει την ανανέωση συμβολαίου εάν υπάρχει σύγκλιση στο οικονομικό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΚΗΣ: Με την έλευση του Πάολο Τραμετσάνι βρήκε μόνιμη θέση στο αρχικό σχήμα και στα πλείστα παιχνίδια θύμισε τον παλιό απροσπέλαστο στόπερ. Είναι 34 ετών, οπότε η προσφορά του θα συζητηθεί λεπτομερώς στο φινάλε της σεζόν και προφανώς, εάν συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις, τότε θα βρίσκεται και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος».

ΣΤΑΘΗΣ ΑΛΩΝΕΥΤΗΣ: Η ρήξη τένοντα στον ώμο «φρέναρε» τον έμπειρο πλάγιο επιθετικό. Προφανώς και δεν ξέχασε την μπάλα που ξέρει, κάτι που φρόντισε κατά τις τελευταίες του εμφανίσεις να το υπενθυμίσει σε όλους. Εάν ο ίδιος κρίνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε ψηλό επίπεδο για άλλον έναν χρόνο και πρωτίστως το αποδείξει περίτρανα στο γήπεδο, τότε μέσα σε λίγα λεπτά θα πέσουν οι υπογραφές.

ΚΑΖΟΥ (ΔΑΝΕΙΚΟΣ): Ο ΑΠΟΕΛ έχει το δικαίωμα αγοράς του το καλοκαίρι έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, όπως γράφουν στη Βραζιλία. Σε τέτοιο ενδεχόμενο, η Σάντος, ομάδα στην οποία ανήκει, θα διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 10%. Ποσό τεράστιο για τα οικονομικά δεδομένα του ΑΠΟΕΛ, αν και θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει προσπάθεια για ανανέωση του δανεισμού του για άλλον έναν χρόνο.

ΛΕΟ ΝΑΤΕΛ (ΔΑΝΕΙΚΟΣ): Αυτό που ισχύει για τον Καζού, ισχύει και για τον Νατέλ. Ο νεαρός Βραζιλιάνος επιθετικός που εντυπωσιάσε κατά το τελευταίο δίμηνο, αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Σάο Πάολο. Όπως είπε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, δεν είναι εφικτή η αγορά του, σημειώνοντας, παράλληλα, ο κ. Πετρίδης ότι «έχουμε αποστείλει την πρότασή μας και αναμένουμε».

ΖΙΦΚΟ ΜΙΛΑΝΟΦ: Ο Πάολο Τραμετσάνι χαρακτήρισε πολύ σημαντικό τον 34χρονο Βούλγαρο ακραίο αμυντικό για την ομάδα του, με το τέλος του τελευταίου ματς στο ΓΣΠ με τον Ερμή, σημειώνοντας παράλληλα πως μπορεί να στηριχθεί σε αυτόν. Τι σημαίνει κι αν ανατρέπει την ψιθυρολογία που τον ήθελε να αποχωρεί τον Ιανουάριο, θα το μάθουμε σύντομα. Να συνεχίσει και του χρόνου, πάντως, είναι εξαιρετικά δύσκολο.

ΧΕΣΟΥΣ ΡΟΥΕΔΑ: Αναμένεται ότι θα πάρει ευκαιρίες στη συνέχεια, ώστε να διαπιστώσει ο Ιταλός προπονητής την κατάστασή του. Να σχηματίσει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κατά πόσο μπορεί ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός να βοηθήσει στη συνέχεια. Έπαιξε πρόσφατα μετά από έναν χρόνο σε επίσημο παιχνίδι. Η θέση του ρόστερ ήταν και παραμένει εξαιρετικά επισφαλής.

ΝΟΡΜΠΕΡΤ ΜΠΑΛΟΓΚ (ΔΑΝΕΙΚΟΣ): Το δείγμα δεν είναι μεγάλο για τον Ούγγρο επιθετικό, οπότε ασφαλείς συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν. Σε λεπτά που έπαιξε είχε καλές τοποθετήσεις και κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο, αποδεικνύοντας τουλάχιστον ότι δεν είναι τυχαίος. Δανεικός από την Παλέρμο, με τον ιταλικό σύλλογο να έχει βάλει ρήτρα αποδέσμευσης. Τέλος της σεζόν θα υπάρχει απόφαση.

ΜΠΑΟΥΤΙΣΤΑ ΚΑΣΙΝΙ (ΔΑΝΕΙΚΟΣ): Ελάχιστες οι ευκαιρίες που πήρε ο Αργεντινός κεντρικός μέσος. Ντύθηκε στα χρώματα της ομάδας με τη μορφή δανεισμού έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου από την Εστουντιάντες. Ανέμενε πως θα είχε πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής ώστε να δείξει την αξία του. Εννοείται ότι υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό εάν θα γίνει προσπάθεια τον Μάιο για την ανανέωση του δανεισμού του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ