aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μετά τον Ιβάν, μόνο ο Κετσπάγια!

ΑΠΟΕΛ: Μετά τον Ιβάν, μόνο ο Κετσπάγια!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Πάολο Τραμετσάνι μετρά πλέον αντίστροφα για την «πρεμιέρα» του στον ΑΠΟΕΛ και ασφαλώς, προσδοκεί ότι θα είναι επιτυχημένη ώστε με περισσότερη ηρεμία να χτίσει στη συνέχεια, περνώντας την αγωνιστική φιλοσοφία του. Στην ίδια ακριβώς θέση του Ιταλού, στη μετα-Ιβάν Γιοβάνοβιτς εποχή, βρέθηκαν άλλοι εννέα συνάδελφοι του (δεν υπολογίζονται οι υπηρεσιακοί), με τις πρεμιέρες όμως να είναι κατά μία περισσότερες, δέκα δηλαδή, καθώς ο Γιώργος Δώνης μέτρησε δύο θητείες στον ομολογουμένως ζόρικο πάγκο των γαλαζοκιτρίνων.

Ο απολογισμός δεν είναι κολακευτικός, αφού στα μισά μόλις παιχνίδια κατάφεραν οι πρωτευουσιάνοι να βρουν το μονοπάτι προς τη νίκη (πέντε), τέσσερις φορές έμειναν στην ισοπαλία και μία ηττήθηκαν. Βεβαίως, οι αποστολές των προηγούμενων προπονητών δεν είχαν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Για παράδειγμα, άλλο είναι ο αγώνας να αφορά προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και άλλο ένα 90λεπτο πρωταθλήματος και μάλιστα, απέναντι σε ομάδα που «λιγουρεύεται» τον τίτλο.

Το πλέον αξιοσημείωτο που αντλεί κάποιος ρίχνοντας μια ματιά στον πίνακα που παραθέτουμε είναι το γεγονός πως οι έξι πρώτοι προπονητές που… παρέλασαν από το προπονητικό κέντρο μετά την αποχώρηση του Γιοβάνοβιτς, μονάχα ένας εξ αυτών συνδύασε με νίκη το πρώτο παιχνίδι στον πάγκο. Αυτός ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος στις 30 Αυγούστου 2015, είδε τον ΑΠΟΕΛ να διασύρει με 6-2 εντός έδρας την Πάφο (2η αγωνιστική).

Διαβάστε επίσης: Πότε και γιατί φόρεσε πράσινα ο ΑΠΟΕΛ για μοναδική φορά!

Ο Πάολο Σέρζιο αποτέλεσε τον πρώτο κόουτς που προσελήφθη όταν ο κύκλος του Σέρβου είχε ολοκληρωθεί. Στις 31 Ιουλίου 2013, οι γαλαζοκίτρινοι εξήλθαν ισόπαλοι με τη Μάριμπορ στο ΓΣΠ (1-1). Τον Πορτογάλο είχε διαδεχθεί ο Γιώργος Δώνης, με την «πρεμιέρα» του προ πενταετίας να ήταν εφιαλτική. Ήττα εκτός έδρας από τον Ερμή (0-2), λέγοντας μετά το τέλος του ματς πως «είναι προτιμότερο να έχεις μια κακή αρχή και ένα καλό τέλος».

Τον Ιανουάριο του 2015, η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη εμπιστεύτηκε την ομάδα στα χέρια του Τόρστεν Φινκ, με τον ΑΠΟΕΛ να «κολλά» στην ισοπαλία με αντίπαλο τον Οθέλλο, μέσα μάλιστα στο ΓΣΠ (1-1). Έξι μήνες μετά, ήταν σειρά του Ντομίνγκος Πασιένσια να καθοδηγήσει την ομάδα, αποτυγχάνοντας να κερδίσει τη Βάρνταρ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, όπως προαναφέραμε, έδωσε ένα τέλος στο εν λόγω αρνητικό σερί, αλλά δεν είχε… συνέχεια. Η πρώτη του Τόμας Κρίστιανσεν στον πάγκο δεν συνδυάστηκε με νίκη καθώς ο ΑΠΟΕΛ έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με την ΤΝS.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Εγχειρήσεις που… είχαν προεκτάσεις

Ο τροχός γύρισε στη συνέχεια! Νίκη για τον Μάριο Μπέιν επί της Ντουντελάνζ (1-0), νίκη του Γιώργου Δώνη επί της Βιτορούλ (4-0), νίκη του Μπρούνο Μπαλταζάρ επί της ΑΕΛ (3-1) και προσφάτως, νίκη του Γιώργου Κωστή επί της Νέας Σαλαμίνας (3-2).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ