aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μετά από 29 ολόκληρους μήνες

ΑΠΟΕΛ: Μετά από 29 ολόκληρους μήνες

Στον ΑΠΟΕΛ άνοιξαν (μία μεγάλη) παρένθεση και πρόσθεσαν σε αυτήν όλα τα θέματα που αφορούν τη διαιτησία και σκέφτονται αποκλειστικά το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ με αντίπαλο την Πάφος FC, έχοντας ως σύμμαχο στην προσπάθεια για την επιστροφή σε νικηφόρα τροχιά και τους οργανωμένους οπαδούς. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για 90λεπτο ύψιστης σημασίας, ίσως το σημαντικότερο μέχρι στιγμής στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, στο οποίο οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη χαρακτηρίζεται απαγορευτικό. Γι’ αυτό και η έντονη κινητοποίηση, μετά και τον αποκλεισμό στο κύπελλο.

Η αλήθεια είναι πως οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται ενώπιον πολλών και «καυτών» προκλήσεων. Καλούνται να αντιδράσουν αποφασιστικά μετά τις δύο σερί ήττες, κάτι που καταγράφηκε παρεμπιπτόντως για τελευταία φορά πριν από επτά ολόκληρους μήνες, ώστε να στείλουν προς πάσαν κατεύθυνση απαντήσεις, διατηρώντας πρωτίστως «ατσαλάκωτες» τις πιθανότητες εξασφάλισης εισιτηρίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Ο σημερινός αγώνας, ασφαλώς, μόνο εύκολος δεν είναι. Ξέχωρα από το γεγονός πως η αντίπαλος προέρχεται από την πρώτη νίκη στα πλέι οφ, κατά τα τελευταία τρία χρόνια αποδεικνύεται σκληρό καρύδι για τον ΑΠΟΕΛ. Ενδεικτικό είναι το στατιστικό στοιχείο που λέει πως από τη σεζόν 2019-20, εντός και εκτός έδρας, η ομάδα της Λευκωσίας κέρδισε μόλις δύο αγώνες, τρεις φορές ηττήθηκε και σε ένα ματς έμεινε στην ισοπαλία.

Θέλετε και άλλα για να αντιληφθείτε τον βαθμό επικινδυνότητας της αποστολής; Η τελευταία φορά που οι πρωτευουσιάνοι πανηγύρισαν τους τρεις βαθμούς στο ΓΣΠ απέναντι στην παφιακή ομάδα ήταν τον Νοέμβριο του 2019. Τότε, με γκολ των Λίνους Χαλένιους (8΄), Μούσα Αλ Τάαμαρι (38΄) και Βούγιαντιν Σάβιτς (58΄) επιβλήθηκαν με 3-0. Στις άλλες δύο φορές που υποδέχθηκαν την Πάφος FC, πέρσι ηττήθηκαν με 0-1 και φέτος «κόλλησαν» στην ισοπαλία 1-1. Με αυτά και με αυτά, έχουν πέρασαν κιόλας 29 μήνες.

Το γεγονός πως ο Ντιεμερσί Εντονγκαλά θα δηλώσει κανονικά το «παρών» του και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα απέναντι στον Άρη στο Τσίρειο, δεικνύει και το πόσο μεγάλη σημασία δίνουν στον ΑΠΟΕΛ. Ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν υπολογίζει στον Λέο Νατέλ που αποβλήθηκε στο πρόσφατο ματς με απευθείας κόκκινη κάρτα και στους τραυματίες Τόμας ντε Βινσέντι, Γκιόργκι Κβιλιτάια. Θα προχωρήσει σε άλλο ένα παιχνίδι σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ