aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μεσαία γραμμή γεμάτη… θέματα

ΑΠΟΕΛ: Μεσαία γραμμή γεμάτη… θέματα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στα χαρτιά το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ είναι πλούσιο σε μέσους. Το θέμα είναι να βρει ο Μαρίνος Ουζουνίδης την κατάλληλη συνταγή για να πάρει στροφές η ομάδα του από αύριο κιόλας, που θα διεξαχθεί το ντέρμπι με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Το «Goal» παρουσιάζει τα δεδομένα για τους έξι κεντρώους του ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων.

Μάικ Γένσεν: Ήταν βασικός και στα τρία επίσημα ματς, ωστόσο δηλώνεται τραυματίας και σε συνδυασμό με το ότι δεν βρίσκεται στη λίστα για το παιχνίδι με την Καϊσάρ (17/9), το πιο πιθανό είναι να μην αγωνιστεί αύριο.

Γκάγιας Ζαχίντ: Στο ματς με τη Τζιλάνι δεν χρησιμοποιήθηκε, ενώ απέναντι σε Καρμιώτισσα (59’) και ΑΕΚ (31’) αγωνίστηκε αλλαγή συμπληρώνοντας 90λεπτο. Η παρουσία του πέρασε απαρατήρητη και σε συνδυασμό με τη φημολογία σχετικά με αναζήτηση άλλης ποδοσφαιρικής στέγης, δημιουργήθηκε γκρίνια γύρω από το πρόσωπό του. Αποτελεί ερώτημα λοιπόν αν ο Ουζουνίδης είναι διατεθειμένος να τον εμπιστευτεί, δίνοντάς του μάλιστα θέση βασικού.

Γιάννης Σατσιάς: Ο φέρελπις νεαρός δεν τα πήγε καλά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, κατά το οποίο του δόθηκε θέση στο αρχικό σχήμα. Παρά το ότι ο Ουζουνίδης δείχνει ότι πιστεύει πολύ στην αξία του 17χρονου μέσου, μοιάζει δύσκολο να τον εμπιστευτεί αύριο απέναντι στην ΑΕΛ.

Ανουάρ Τουχαμί: Αποτέλεσε διακαή πόθο του κόουτς των γαλαζοκιτρίνων και αποκτήθηκε προσφάτως. Λαμβάνοντας μέρος στην προετοιμασία της Βαγιαδολίδ είναι προπονημένος και αν κρίνει ο Ελλαδίτης πως είναι αγωνιστικά έτοιμος για ντεμπούτο θα τον ρίξει στη μάχη.

Μάριους Λουντεμό: Ο Νορβηγός μέσος δεν έπεισε στα δύο ματς που αγωνίστηκε ενδεκαδάτος (Καρμιώτισσα 59’, Τζιλάνι 120’), ενώ όταν μπήκε αλλαγή απέναντι στην ΑΕΚ (31’) δεν μπορούσε να αλλάξει πολλά (το σκορ ήταν ήδη 0-2 και έληξε 0-3). Ίσως όμως έχει ελαφρύ προβάδισμα για να πάρει τη μία από τις τρεις θέσεις του κέντρου.

Τομάς ντε Βινσέντι: Παρά το ότι δεν πρόλαβε να αγωνιστεί σε φιλικό, ο Ουζουνίδης δείχνει να τον εμπιστεύεται από τη στιγμή που ο Ζαχίντ δεν παίρνει μπρος. Ο Αργεντινός έδειξε ότι ακόμη απέχει από τις εμφανίσεις του παρελθόντος, ότι χρειάζεται χρόνο, αλλά έστω και έτσι φαντάζει πιο χρήσιμος για τον ρόλο του επιτελικού όσο ο Πακιστανός συμποδοσφαιριστής του βρίσκεται έξω από τα νερά του.

Με όλα τα πιο πάνω, μπορεί να εκληφθεί ως συμπέρασμα ότι η σύνθεση του κέντρου αποτελεί σπαζοκεφαλιά για τον Ουζουνίδη. Ίσως να προκύπτει ότι η τριάδα Λουντεμό (κόφτης), Ανουάρ (οκτάρι) και Ντε Βινσέντι (επιτελικός) συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Ωστόσο, η αυριανή ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ αποτελεί μεγάλο γρίφο και κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά. Το μόνο δεδομένο είναι ότι από τη στιγμή που σε κανέναν παιχνίδι δεν μάγεψε η μεσαία γραμμή, όποια απόφαση και να πάρει ο Ελλαδίτης προπονητής εμπεριέχει ρίσκο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ