ΑΠΟΕΛ: Μερίμνησε για τις ψευδοσημαίες, η… μπάλα στην UEFA και για το μπουκάλι

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Όπως είχε συμβεί και σε προηγούμενους αγώνες κυπριακών ομάδων κόντρα σε αζέρικες (Καμπάλα-Απόλλων, Νέφτσι-ΑΠΟΕΛ), έτσι και στον επαναληπτικό του ΑΠΟΕΛ με την Καραμπάχ στο στάδιο «Τόφικ Μπαχράμοφ», οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας ανήρτησαν σημαία του ψευδοκράτους. Ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλούσαν οι Αζέροι, που θεωρούν «εθνικό» καθήκον την αντιπαλότητα με τους Ελληνοκύπριους.

Διαβάστε επίσης: Προκλητικοί οι Αζέροι, με σημαία του ψευδοκράτους στο Καραμπάχ-ΑΠΟΕΛ! (pics)

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ πάντως είχε μεριμνήσει για το ενδεχόμενο εμφάνισης σημαίων του ψευδοκράτους, και ενημέρωσε από προηγουμένως την ΟΥΕΦΑ για τυχών προβοκατόρικες ενέργειες από πλευράς οπαδών της Καραμπάχ. Γι’ αυτό και η ψευδοσημαία που βλέπεται στη φωτογραφία, μόλις αναρτήθηκε κατέβηκε αμέσως, μετά από σχετικό παράπονο των ανθρώπων του ΑΠΟΕΛ προς τους υπεύθυνους της UEFA.

Διαβάστε επίσης: Ένταση μεταξύ φιλάθλων της Καραμπάχ και του ΑΠΟΕΛ (pics)

Ως γνωστό, η UEFA απαγορεύει τα μη αθλητικά σύμβολα ή μηνύματα στις εξέδρες ώστε να αποφύγει τις πολιτικές προεκτάσεις. Αναμένεται λοιπόν να δούμε εάν για την ανάρτηση της σημαίας του ψευδοκράτους η αζέρικη ομάδα θα τιμωρηθεί βάσει κανονισμών με πρόστιμο, καθώς επίσης για ένα μπουκάλι που πέταξαν οπαδοί της Καραμπάχ στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στο δεύτερο γκολ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ