aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μεγάλο καράβι, μεγάλες φουρτούνες

ΑΠΟΕΛ: Μεγάλο καράβι, μεγάλες φουρτούνες

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «μεγάλο καράβι, μεγάλες φουρτούνες». Εάν το… μεταφράσουμε ποδοσφαιρικά, μεγάλη ομάδα σημαίνει μεγάλα «πρέπει», μεγάλα συμβόλαια, μεγάλες προσφορές και ενίοτε… μεγάλες αποφάσεις. Ιδιαίτερα, όταν η θηλιά στο λαιμό αρχίζει να μαζεύεται και πολύ περισσότερο, βλέπεις ντόμινο σοβαρών κτυπημάτων.  

Στον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, μετρούν και ξαναμετρούν τα κουκιά τους και βρίσκονται σε στάσης αναμονής. Όπως είπε προσφάτως ο Πρόδρομος Πετρίδης, «σε αυτό τρίμηνο οι απώλειες εσόδων που θα έχουμε είναι 1.500.000 ευρώ», διαμηνύοντας παραλλήλως πως «ο καιρός των παχιών αγελάδων στα συμβόλαια των παικτών του ΑΠΟΕΛ είναι καιρός να τερματιστεί».

Παρόλο που στα διαδοχικά τετ-α-τετ με τους ποδοσφαιριστές δεν έγινε κουβέντα περί μείωσης μισθού, προφανώς λόγω της εν εξελίξει διαβούλευσης της ΚΟΠ με τον ΠΑΣΠ ώστε να βρεθεί κοινή συνισταμένη, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ λαμβάνει τα μηνύματα και… προετοιμάζει το έδαφος για λήψη αποφάσεων. Όπως είπε προχθές στην εφημερίδα μας, «οι παίκτες πρέπει συμβάλουν για τη βιωσιμότητα», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι αυτοσκοπός μας να στερήσουμε το εισόδημα κανενός παίκτη, το έφεραν οι συνθήκες να γίνει όλο αυτό».

Η κατάκτηση σερί πρωταθλημάτων και η είσοδος σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης κεφαλαιοποιήθηκε από τους πρωταγωνιστές με γενναιόδωρα συμβόλαια, ενώ η πίεση του κόσμου για παραμονή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έφερε «τσιμπημένες» οικονομικά προσθήκες. Στους ανθηρούς καιρούς, οι πλουσιοπάροχες συμφωνίες έμοιαζαν δίκαιη ανταμοιβή προσφοράς σε αυτούς που ανανέωναν και σε αυτούς που έρχονταν με καλό βιογραφικό αδήριτη ανάγκη.

Σήμερα, όμως, μετά από μία προβληματική αγωνιστικά σεζόν και με τον κίνδυνο να μην διατηρηθεί το στέμμα του πρωταθλητή για όγδοη διαδοχική σεζόν, τα «βαριά» και δεσμευτικά συμβόλαια για άλλη μία χρονιά μοιάζουν εκτός λογικής, ειδικά με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Κι όχι άδικα. Μεγάλο αγκάθι στο μπάτζετ είναι και τα συμβόλαια των παικτών που δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα.

Η διοίκηση προτίθεται να βάλει τους δικούς της όρους σε συμφωνίες, αν αυτές προκύψουν. Προσανατολίζεται όπως οι νέες οικονομικές προτάσεις είναι εκλογικευμένες και στο πλαίσιο της σημερινής οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας και πολύ περισσότερο στην ομάδα. Πράγμα που σημαίνει ότι το νούμερο στις απολαβές θα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Με άλλα λόγια; Ό,τι κι αν γίνει στο μέλλον, θα γίνει με τους όρους του ΑΠΟΕΛ. «Οι πλουσιοπάροχες απολαβές τέρμα πλέον. Και είναι και μία στιγμή που πρέπει να βάλουμε και εμείς τάξη στα οικονομικά μας», υπενθυμίζομε πως είχε αναφέρει στο «Goal» ο Πρόδρομος Πετρίδης, φωτίζοντας εν ολίγοις τον δρόμο που θα περπατήσει η ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ