aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με υπογραφή Κβιλιτάια

ΑΠΟΕΛ: Με υπογραφή Κβιλιτάια

Σ’ ένα «τρελό» παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο βάσει ρυθμού και ευκαιριών, με 4 γκολ και ένα δοκάρι, ο τρομερός Γκιόρκι Κβιλιτάια έβαλε φαρδιά –πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση του ΑΠΟΕΛ επί του Άρη στο ΓΣΠ (4-2), στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου Coca-Cola.

Σε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα ο Γεωργιανός επιθετικός πέτυχε μόλις ένα γκολ. Ωστόσο, χθες βράδυ έδειξε την κλάση του και πως το γκολ είναι η δουλειά του. Μέσα σε 13 λεπτά «καθάρισε» για τον ΑΠΟΕΛ, κάνοντας μόνος του την ανατροπή και οδηγώντας την ομάδα του στην πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Αρχικά ισοφάρισε (27’) το γκολ με το οποίο ο Στεπίνσκι έδωσε προβάδισμα στον Άρη (17’), ακολούθως έφερε τούμπα το ματς με δεύτερο προσωπικό γκολ (37’) και στη συνέχεια (39’) έδωσε πάσα «πάρε – βάλε» στον Ντάλσιο που νίκησε για τρίτη φορά τον Βανά Αλβες. Δύο γκολ και μια ασίστ, με τον Κβιλιτάια να φωνάζει «παρών» και τον Μιλόγεβιτς να αναμένει ανάλογη συνέχεια από τον Γεωργιανό. Ο Εφραίμ έδωσε διαστάσεις θριάμβου με γκολ στο 82’.

Ο Άρης, όπως και με την ΑΕΚ στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος στην «Αρένα», αν και προηγήθηκε νωρίς δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει. Αντιθέτως, σε διάστημα 13 λεπτών (27’-39’) δέχθηκε τρία γκολ. Έγιναν τραγικά λάθη στην άμυνα, με τον Μπρόρσον να ήταν ο μοιραίος φέροντας ευθύνη τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο γκολ, με τον Κβιλιτάια να λέει «ευχαριστώ». Γενικώς ήταν κάκιστη η αμυντική συμπεριφορά του Άρη, ενώ στην επίθεση οι ποδοσφαιριστές του ήταν επιπόλαιοι (συνολικά 15 τελικές), αφού είχαν μοναδικές ευκαιρίες για προβάδισμα δύο τερμάτων με κορυφαία το δοκάρι του Μπαμπίκα (26’). Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η ισοφάριση από τον ΑΠΟΕΛ και είναι γνωστή (πιο πάνω) η συνέχεια.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο ρυθμό και τις πολλές φάσεις, με τον Άρη να ψάχνει δεύτερο γκολ (είχε δοκάρι με τον Μπράουν στο 85’) που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει και την ισοφάριση. Το πέτυχε με τον Μποάκι (90’+2) και αφού ο ΑΠΟΕΛ που έκανε εξαιρετική διαχείριση έφθασε σε τέταρτο γκολ με τον Εφραίμ (82’). Το παιχνίδι διεύθυνε ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ, που ήταν ο «άρχοντας» του τελικού του Μουντιάλ 2022 ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ