aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με τον Τραμετσάνι για τους ομίλους!

ΑΠΟΕΛ: Με τον Τραμετσάνι για τους ομίλους!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σε τρεις περίπου εβδομάδες επιστρέφει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» για να συνεχίσει τη δουλειά του και την επόμενη σεζόν! Δηλαδή, τέλος το μάδημα της μαργαρίτας. Αναφερόμαστε φυσικά στον Πάολο Τραμετσάνι, τον οποίο πληροφορίες εμφάνιζαν να είχε τάσεις φυγής. Με ανάρτηση στο Twitter και φωτογραφία «ντυμένη» με 92 λέξεις, ο ΑΠΟΕΛ και ο Ιταλός κόουτς έβαλαν φρένο στη σεναριολογία που είχε αναπτυχθεί παραμονές του τελικού κυπέλλου. Προχωρούν μαζί, όπως εξάλλου προνοεί η συνεργασία τους μέχρι τον Μάιο του 2020, τοποθετώντας τον πήχη στην επιστροφή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η συμμετοχή στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί τεράστια πρόκληση για την ομάδα και τον προπονητή, γεννώντας παραλλήλως πολλές προσδοκίες. Πιθανή επιτυχία θα έχει προφανώς θετικότατες προεκτάσεις για τα οικονομικά της εταιρείας, όπως και για το βιογραφικό του Τραμετσάνι, το οποίο αυτήν τη στιγμή κοσμεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η διοίκηση, σε συνεργασία με τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Ντομένικο Τέτι, φανέρωσαν ξεκάθαρα την επιθυμία τους για συνέχιση της συνεργασίας, μεταφέροντας τον Ιταλό κόουτς την πίστη στη δουλειά του. Ιδιαίτερα κατά τα τελευταία 24ωρα. Η αλήθεια είναι πως, παρά τα σκαμπανεβάσματα και την αδυναμία διάσπασης πολυπρόσωπων αμυντικών γραμμών, το σύνολο είχε βρει ρυθμό με αυτόν στην άκρη του πάγκου, έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον κάθε παίκτη να αφομοιώνει τον ρόλο του.

Μία αλλαγή προπονητή, ασφαλώς, θα δημιουργούσε θέματα (συν η αποζημίωση), κάτι που λήφθηκε επίσης σοβαρά υπόψη. Θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής, όπως και οι ποδοσφαιριστές ώστε να κατανοήσουν το τακτικό κομμάτι και τη νέα φιλοσοφία. Και όλα αυτά, βεβαίως, θα έπρεπε να γίνουν εν μέσω προκριματικής φάσης Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τα λάθη είναι ασυγχώρητα. Τα παραδείγματα εξάλλου με τους Πάολο Σέρζιο, Ντομίνγκος Πασιένσια και Μάριο Μπέιν, είναι ενδεικτικά.

Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, στον ΑΠΟΕΛ δεν ήθελαν να χαθεί ό,τι με τόσο κόπο χτίστηκε κατά τους προηγούμενους μήνες. Υπάρχει ικανός κορμός, συγκεκριμένη αγωνιστική τακτική και το σύνολο με λίγες και ουσιαστικές προσθήκες εκτιμάται πως θα είναι πανέτοιμο για να φανεί αντάξιο των προσδοκιών.

Από τις 10 Οκτωβρίου 2018, όταν δηλαδή ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Ιταλού, κοούτσαρε την ομάδα σε 36 αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου. Μετρά 22 νίκες, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό επιτυχίας 61,11%. Δέκα αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες (27,78%) και μόλις 4 ήττες (11,11%). Παραλλήλως, η ομάδα της Λευκωσίας σκόραρε 74 φορές (2 γκολ ανά ματς) και είδε την εστία της να παραβιάζεται σε 25 φάσεις (0,7 ανά ματς).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ