aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με τον Πουρσαϊτίδη… ποτέ μη λες ποτέ

ΑΠΟΕΛ: Με τον Πουρσαϊτίδη… ποτέ μη λες ποτέ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πόσες μετεγγραφές θα κάνει ο ΑΠΟΕΛ για να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του; Όποιος βιαστεί να απαντήσει, μάλλον κινδυνεύει να εκτεθεί. Αρκεί να γνωρίζει πώς δουλεύει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ή, τουλάχιστον, να ανατρέξει στο παρελθόν του επί των ημερών του στη Νέα Σαλαμίνα.

Είχε την ευθύνη του μετεγγραφικού σχεδιασμού σε δύο καλοκαίρια για τους ερυθρόλευκους και λειτούργησε με τον ίδιο τρόπο. Έθετε πλάνο προτεραιοτήτων και αφού το έφερε σε πέρας… έβλεπε και έπραττε.

Είτε επειδή έκρινε βάσει των φιλικών ή των πρώτων επίσημων ματς του Αυγούστου ότι η ομάδα του χρειαζόταν επιπλέον ενίσχυση είτε διότι μπορεί να προτεινόταν κάτι καλό, πάντοτε σημειωνόταν ανατροπή τις τελευταίες ημέρες της μετεγγραφικής περιόδου. Ενίοτε μάλιστα και μετά την προθεσμία της 31ης Αυγούστου, με προσθήκες υπό το καθεστώς ανέργου.

Το καλοκαίρι του 2018 οι ερυθρόλευκοι διά του εκπρόσωπου Τύπου, Δημήτρη Λάζου, έλεγαν προς τα τέλη Ιουλίου ότι απέμεναν άλλες δύο κινήσεις με αμυντικούς. Πράγματι αποκτήθηκε ο Ρομάν Γκολομπάρτ, ενώ τον Σεπτέμβριο εντάχθηκε ως άνεργος ο Ιβάν Φουστάρ.

Εντούτοις, τελικά κρίθηκε απαραίτητο να αποκτηθούν και δύο εξτρέμ, ο Στεφάν Αζίς στις 23 Αυγούστου και ο Τόνι Ντοβάλε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Όσο για το καλοκαίρι του 2019, στις 7 Αυγούστου ο Λάζος έλεγε πως: «Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν. Βάσει προϋπολογισμού έχουμε ολοκληρώσει τον προγραμματισμό». Τελικώς, οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν σε άλλες δύο κινήσεις, εντάσσοντας στο έμψυχο δυναμικό τους τον Μάριο Δημητρίου και τον Χοσέ Σαν Ρομάν στις 31 Αυγούστου.

Είναι ένα δείγμα του πώς λειτουργεί ο Πουρσαϊτίδης. Πόσο μάλλον όταν επιχειρείται προσπάθεια για δημιουργία ομάδας σχεδόν από την αρχή. Όσο λοιπόν θα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στη στελέχωση του ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, πολλά θα μπορούν να ανατραπούν έως την εκπνοή του μετεγγραφικού παραθύρου. Άλλωστε τα χτυπήματα της τελευταίας στιγμής δεν είναι κάτι πρωτοφανές για τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ