aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με τον πήχη στ' αστέρια!

ΑΠΟΕΛ: Με τον πήχη στ’ αστέρια!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όχι μόνο ξεκάθαρος είναι ο στόχος, αλλά και μη διαπραγματεύσιμος: Στον ΑΠΟΕΛ, άνοιξαν χθες το απόγευμα πανιά ενόψει της νέας σεζόν, θέτοντας τον πήχη στην επιστροφή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Πάολο Τραμετσάνι και οι συνεργάτες του, αφού καλωσόρισαν τους ποδοσφαιριστές που προστέθηκαν προσφάτως στο ρόστερ και παραλλήλως όσους συνεχίζουν στην ομάδα, έστειλαν το «σύνθημα» της σκληρής δουλειάς.

Ο Ιταλός προπονητής καλείται να περάσει τη φιλοσοφία του στα νέα πρόσωπα ώστε να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα βρίσκεται σε καλό επίπεδο ετοιμότητας ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα μήνα. Ο Σουηδός επιθετικός Λίνους Χαλένιους, ο Σέρβος μέσος Ούρος Μάτιτς, ο αμυντικός από την Αϊτή Κέβιν Λαφράνς και ο νεαρός Χρήστος Σιέλης παρουσιάστηκαν ευδιάθετοι, με την «παλιοσειρά» να τους αγκαλιάζει. Στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» έδωσαν το «παρών» τους και υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης, περνώντας με τη σειρά τους το μήνυμα της πίστης στους παίκτες για να οδηγήσουν τον ΑΠΟΕΛ προς την υλοποίηση των στόχων.

«Ο πρώτος στόχος είναι η Ευρώπη. Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα, για μένα, αλλά και για τους οπαδούς μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Το DNA του συλλόγου είναι τεράστιο, μπορούμε να τα καταφέρουμε», ανέφερε εξάλλου χθες ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Προπονητών για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος.

Οι προπονήσεις επί κυπριακού εδάφους θα ολοκληρωθούν αύριο, ημέρα ενσωμάτωσης και των διεθνών στο πρόγραμμα εκγύμνασης. Η αποστολή αναχωρεί μεθαύριο για την Αυστρία, όπου θα γίνει το βασικό σκέλος της προετοιμασίας. Το πρώτο γκρουπ θα «πετάξει» το πρωί της Δευτέρας και το δεύτερο, ώρες μετά, καθώς δεν βρέθηκε πτήση των 50 διαθέσιμων θέσεων ώστε να καλύψει τον αριθμό όλων των μελών.

Ο Πάολο Τραμετσάνι, ζήτησε τη διεξαγωγή τεσσάρων φιλικών αγώνων, με τη δυναμικότητα των αντιπάλων να αυξάνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Η αρχή θα γίνει με τη Ρούνταρ Σλοβενίας στις 30 Ιουνίου, ομάδα που τερμάτισε τη λήξασα σεζόν στην 7η θέση του πρωταθλήματος της χώρας.

Στις 4 Ιουλίου, οι γαλαζοκίτρινοι θα μετρήσουν δυνάμεις με τη Ζίλινα Σλοβακίας, ανταγωνιστική ομάδα της Σλόβαν Μπρατισλάβας, αντίπαλος μάλλον στον 2ο προκριματικό γύρο. Στις 9 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν τη Ριέκα που ήταν δευτεραθλήτρια Κροατίας και στις 11 Ιουλίου θα δώσουν το πιο δυνατό φιλικό 90λεπτο. Θα διασταυρώσουν το ξίφος με τη Σαχτάρ Ντόνεσκ. Στον ΑΠΟΕΛ βρίσκονται σε στάση αναμονής για να πληροφορηθούν εάν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη των δυο τελευταίων αναμετρήσεων από την CableNet.

Στις 12 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η επιστροφή της αποστολής και το πιθανότερο σενάριο φέρει την ομάδα να δίνει άλλο ένα φιλικό ματς πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.  Στις 23 ή 24 Ιουλίου μπαίνει στην ευρωπαϊκή μάχη, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στις 30 του ίδιου μήνα στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ