aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με το... πιστόλι στον κρόταφο, διακυβεύονται πολλά

ΑΠΟΕΛ: Με το… πιστόλι στον κρόταφο, διακυβεύονται πολλά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ είναι στριμωγμένος, η βαθμολογική του συγκομιδή είναι τραγική, με την ψυχολογία να μην είναι με το μέρος του. Καλείται, λοιπόν, να αντιδράσει ώστε να μην νιώθει κολλημένο τον τοίχο στην πλάτη του. Κάτι που έχει ξανακάνει τα προηγούμενα χρόνια. Όταν σχεδόν όλοι εξέφραζαν σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει, κατάφερε να επιστρέψει και μάλιστα δυναμικά. Το θέμα είναι αν έχει τα… κότσια να το επαναλάβει άλλη μία φορά, σε ένα κομβικό παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση.

Στο αυριανό ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» διακυβεύονται πολλά, έστω κι αν βρισκόμαστε στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η πίεση σε ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ ήταν που ήταν μεγάλη, ήλθαν οι σερί ανεπιτυχείς προσπάθειες για το «τρίποντο» για να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Εκείνο που ζητά ο κόσμος είναι αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές. Κατ’ αρχάς απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς τους, διότι δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, αδυνατώντας επανειλημμένως να δώσουν τις προσδοκώμενες λύσεις. Ξέρουν πολύ καλά το τι έκαναν λάθος και θα το διορθώσουν μόνο εάν παίξουν με αυταπάρνηση, απόλυτη συγκέντρωση και συνέπεια στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή τους.

Το επικείμενο ματς ανήκει σε άλλη κατηγορία. Δεν είναι… απλά παιχνίδια της Κυριακής. Είναι ντέρμπι απέναντι στην ανεβασμένη και απαιτητική Ανόρθωση. Σε ένα 90λεπτο, όπου η πρόσφατη φόρμα και τα όσα συνέβησαν δεν έχουν τόση σημασία, όσο το πάθος και η θέληση για τη νίκη. Αυτά τα στοιχεία καλείται να δείξει η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Να φανερώσει ξανά πράγματα που καταγράφηκαν αρχές του περασμένου μήνα και… χάθηκαν στη συνέχεια.

Δεν είναι η ευκολότερη αποστολή για να γίνει επανεκκίνηση μέσω ενός ντέρμπι, αλλά εάν συμβεί, τότε οι γαλαζοκίτρινοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ανάσες ηρεμίας και παράλληλα να «ζεστάνουν» ξανά τον κόσμο τους, ο οποίος έχει απογοητευτεί απ’ όσα είδε φέτος, ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ