aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με το μαχαίρι στα δόντια

ΑΠΟΕΛ: Με το μαχαίρι στα δόντια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πανέτοιμοι δηλώνουν στον ΑΠΟΕΛ για τη νέα ιστορική πρόκληση που έχουν ενώπιον τους. Απέχουν δύο μόλις αγώνες πριν από την είσοδο στον προθάλαμο των χρυσοφόρων ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (πλέι οφ), κάτι που θα τους επιτρέψει αυτομάτως να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή πορεία έως τον Δεκέμβριο (τουλάχιστον). Θα έχουν κάνει κράτηση, βλέπετε, στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ, αποκομίζοντας παραλλήλως κέρδη πολλών εκατομμυρίων.

Δεν χρειάζεται να προστεθεί κάτι άλλο ώστε να κατανοήσει κανείς την τεράστια σημασία της αποψινής πρώτης μονομαχίας με την Καραμπάχ. Πρόκειται για τον πρώτο «τελικό» της σεζόν, για ματς που έτυχε πελώριας προεργασίας από όλους στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» και βεβαίως, υπάρχει η προσδοκία για την εξασφάλιση θετικού αποτελέσματος.

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να περάσει «χειροπέδες» στην επιθετική κυρίως τριάδα των Αζέρων, δηλαδή στους Χάιμε Ρομέρο, Αμπντελά Ζουμπίρ (εξτρέμ), Μαχίρ Εμρελί (σέντερ φορ), να διατηρήσει το μηδέν παθητικό και ακολούθως, να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που θα δημιουργήσει, παραβιάζοντας την αντίπαλη εστία, θέτοντας τις βάσεις ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Τραμετσάνι: «Οι παίκτες μου είναι αυτοί που θέλουν να αγωνίζονται με τρεις πίσω»

Ο Πάολο Τραμετσάνι πήρε τα μέτρα του, προετοιμάζοντας αγωνιστικά και ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές. Αξιολογήθηκε και χθες η κατάσταση του Μούσα Αλ Τάαμαρι, ο Ιορδανός λέει πως αισθάνεται καλύτερα, οπότε εάν κριθεί έτοιμος, δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τη ρεβάνς απέναντι στη Σουτιέσκα.

Δηλαδή, μπροστά από τον Βιντ Μπέλετς θα είναι οι Πραξιτέλης Βούρος, Βούγιαντιν Σάβιτς, Νικόλας Ιωάννου, μπακ-χαφ οι Αντόνιο Γιάκολις, Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς, στον άξονα οι Σάββας Γκέντσογλου, Τόμα ντε Βινσέντι και ένας εκ των Ούρος Μάτιτς, Λούκας Σόουζα. Στην επίθεση ο Αλ Τάαμαρι με τον Αντρίγια Πάβλοβιτς. Εάν τελικά ο Ιορδανός μείνει εκτός, τότε ίσως ο «Ντέβι» μετακινηθεί στη γραμμή κρούσης και ο Άλεφ ντος Σάντος θα διεκδικήσει φανέλα βασικού.

Διαιτητής είναι ο Ιταλός Νταβίντε Μάσα, βοηθοί οι Φαμπιάνο Πρέτι, Αλμπέρτο Τεγκόνι και 4ος ο Ροζάριο Αμπίσο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ