aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με το μαχαίρι στα δόντια!

ΑΠΟΕΛ: Με το μαχαίρι στα δόντια!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Και θέλει και πρωτίστως έδειξε ότι μπορεί να μείνει ζωντανός στη μάχη για είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με ηθικό ακμαιότατον και ποδοσφαιριστές αποφασισμένους να τα δώσουν όλα, ο ΑΠΟΕΛ καλείται απόψε (20:00 / Cytavision Sports 1) απέναντι στη Χάποελ Μπερ Σέβα στο ΓΣΠ να βρεθεί στον προθάλαμο των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έχοντας στη φαρέτρα το σκορ του πρώτου ματς στο Ισραήλ (2-2) που του δίνει ελαφρύ προβάδισμα, επιβάλλεται με την ποιότητα και εμπειρία να τσεκάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αγωνιζόμενος μπροστά στο κοινό του.

Διαβάστε επίσης: Πρόκριση κατά 73% για τον ΑΠΟΕΛ!

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ γνωρίζει ότι η ομάδα του έχει να αντιμετωπίσει ένα ικανό σύνολο, που συνήθως, τον περισσότερο χρόνο του παιχνιδιού, επιδιώκει να έχει την μπάλα στην κατοχή του. Άρα, θα πρέπει οι γαλαζοκίτρινοι να αμυνθούν αποτελεσματικά, να αποσπάσουν την μπάλα και να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση. Δεν αρκεί να προσέξουν μόνο την άμυνά τους ώστε να μην αιφνιδιαστούν από τους Ισραηλίτες, αλλά θα πρέπει να βγουν και στην επίθεση καθώς πετυχαίνοντας ένα γκολ, θα πρέπει να δεχθούν στη συνέχεια δύο για να μείνουν εκτός. Απαιτείται να μπουν δυνατά, με το μαχαίρι στα δόντια, να επιβληθούν του αντιπάλου και παρασυρόμενοι από τον κόσμο που θα δημιουργήσει «ζεστή» ατμόσφαιρα, να φτάσουν στο ζητούμενο.

Διαβάστε επίσης: Μπαλταζάρ: «Θα βρούμε τις λύσεις…»

Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσει και στον επαναληπτικό την ίδια «συνταγή» που επένδυσε στο στάδιο Τέρνερ και η οποία κατά γενική ομολογία λειτούργησε καλά, στη μεγαλύτερη τουλάχιστον διάρκεια του πρώτου 90λεπτου. Ο Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ενσούε, Βούρος, Καρλάο, Ιωάννου (Κάζου). Ρόλο αμυντικών μέσων θα επωμισθούν οι Μοράις, Σόουζα και στις πτέρυγες της επίθεσης το προβάδισμα έχουν οι Σάλαϊ, Αλ-Τάαμαρι. Στην κορυφή μάλλον θα βρίσκεται ο Ντε Βινσέντι και λίγο πιο πίσω ο Ζαχίντ.

Διαβάστε επίσης: Ασπίδα από Μπαλταζάρ στον Βάτερμαν: «Δεν κατανοώ…»

Αυτό θεωρείται ως το επικρατέστερο σχήμα. Σε τέτοια παιχνίδια, όμως, όσο έτοιμοι πρέπει να είναι αυτοί που θα πάρουν φανέλα βασικού, άλλο τόσο πρέπει να είναι κι αυτοί που θα βρίσκονται στον πάγκο, γιατί η συμβολή τους ίσως αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ