aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με το μπλοκάκι στο χέρι

ΑΠΟΕΛ: Με το μπλοκάκι στο χέρι

Την ευκαιρία να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα που θα αποτελέσουν «οδηγό» για τη συνέχεια της προετοιμασίας έχει ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σάββας Πουρσαϊτίδης, στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλων Σμύρνης (18:30).

Στο πρώτο τεστ επί βουλγάρικου εδάφους απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη, αναμένεται πως θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές και ενδεχομένως, να χρησιμοποιήσει διαφορετικά σχήματα σε κάθε ημίχρονο προκειμένου να διαπιστώσει τον βαθμό αφομοίωσής τους.

Οι προπονήσεις στο Πράβετς είναι καθημερινές και ασφαλώς, ιδιαίτερα απαιτητικές. Κάτι που επιβάλλεται, εξάλλου, τέτοια εποχή. Είναι επόμενο οι δύο φορές εκγύμνασης των παικτών (πρωί-απόγευμα) να φέρνουν την ανάλογη επιβάρυνση, κάτι που προσμετρά ασφαλώς το τεχνικό τιμ των γαλαζοκιτρίνων στα φιλικά 90λεπτα.

Με την πάροδο του χρόνου, εννοείται πως ο Πουρσαϊτίδης θα αρχίσει να καταλήγει σε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του αρχικού σχήματος και παραλλήλως, θα γίνεται πολύ πιο απαιτητικός. Γι΄αυτό και συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα αρκετά φιλικά παιχνίδια, τα οποία θα βοηθήσουν στην όσο γίνεται πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα για το έμψυχο δυναμικό και όχι μόνο.
Επί της παρούσης, εμπόδιο για τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ αποτελεί η απουσία των Τορνίκε Οκριασβίλι και Μουρτάζ Νταουσβίλι.

Πρόκειται για δύο βασικούς πυλώνες της ομάδας που συγκροτούν οι πρωτευουσιάνοι ενόψει της νέας σεζόν και βεβαίως, ο «Πούρσα» θα τους ήθελε μαζί του. Ωστόσο, προέχει η υγεία όλων. Χθες, εξάλλου, η ομάδα ανακοίνωσε κρούσμα κορωνοϊού σε μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος που δεν βρίσκεται στη Βουλγαρία και όπως σημειώνεται, ακολουθούνται οι οδηγίες που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Είναι γι΄αυτό που κάνει υπομονή ο Πουρσαϊτίδης και δεν πιέζει καταστάσεις. Μόλις εξαλειφτεί ο κάθε κίνδυνος, θα κινηθούν οι διαδικασίες για το ταξίδι στο Πράβετς για έναν εκ των δύο Γεωργιανών άσων.

Παραλλήλως, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ περιμένει την ενσωμάτωση στην αποστολή και του Ισάμ Τσεμπακέ, ο οποίος μάλλον θα προλάβει να παίξει στα δύο τελευταία φιλικά ματς ώστε να μπει στο ρυθμό και στο κλίμα του συνόλου. Ο Μαροκινός δεξιός μπακ θα μεταβεί από τη Γαλλία όπου βρίσκεται στη Σόφια και ακολούθως στο προπονητικό κέντρο που φιλοξενεί την ομάδα.

Το σημερινό ματς, υπενθυμίζουμε, θα είναι το μοναδικό που δεν θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cablenet.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ