aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με την έγνοια του Ντβάλι

ΑΠΟΕΛ: Με την έγνοια του Ντβάλι

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο ποντάρει στη διακοπή για φρεσκάρισμα των γαλαζοκιτρίνων, έχει όμως το μυαλό του και στους εφτά διεθνείς

Την ώρα που ο Ρικάρντο Σα Πίντο ποντάρει στη διακοπή του πρωταθλήματος για να πάρουν ανάσα οι καταπονημένοι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, έχει το μυαλό του και στους απόντες διεθνείς.

Από τις προπονήσεις απουσιάζουν οι Κβιλιτάια, Ντβάλι (Γεωργία), Κονσταντίνοφ (Βουλγαρία), Μπέλετς (Σλοβενία), Κίττος, Σατσιάς και Βρόντης (U21). Από τους εφτά, θα είναι έκπληξη εάν οι τέσσερις πρώτοι δεν επιλεγούν για το αρχικό σχήμα του προσεχούς ντέρμπι με την ΑΕΚ (Κυριακή 31 Μαρτίου).

Πιο σοβαρές είναι οι υποχρεώσεις των Γεωργιανών, καθώς διεκδικούν πρόκριση στο Euro 2024 μέσω των πλέι οφ του Πρωταθλήματος Εθνών. Την περασμένη Πέμπτη νίκησαν στον ημιτελικό με 2-0 το Λουξεμβούργο και την ερχόμενη Τρίτη θα υποδεχτούν την Ελλάδα στον τελικό. Ο Ντβάλι αγωνίστηκε 90λεπτο και ο Κβιλιτάια πέρασε αλλαγή στο 86’. Ο υψηλόσωμος αμυντικός αναμένεται να είναι βασικός και απέναντι στη γαλανόλευκη, σε παιχνίδι «ζωής και θανάτου», επομένως κάθε άλλο παρά φρέσκος θα επιστρέψει στον Αρχάγγελο.

Πάμε τώρα στον Μπέλετς. Η Σλοβενία δίνει φιλικά και επομένως ο κίπερ του ΑΠΟΕΛ παίρνει αγωνιστικά λεπτά. Στο ματς με τη Μάλτα (2-2) αντικατέστησε τον -πολύ κύριο- Όμπλακ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Κάτι αντίστοιχο πιθανό να επαναληφθεί στο παιχνίδι της Τρίτης με την Πορτογαλία.

Αναφορικά με τον Κονσταντίνοφ, αγωνίστηκε για 16 λεπτά στο 1-0 της Βουλγαρίας επί της Τανζανίας. Κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει χρόνο συμμετοχής και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου στο νέο φιλικό με αντίπαλο το Αζερμπαϊτζάν.

Τέλος οι Ελπίδες. Οι Κίττος (90’) και Σατσιάς (65′) αγωνίστηκαν στο φιλικό 1-6 από τη Σουηδία, όχι όμως και ο Βρόντης. Η επόμενη αποστολή τους είναι την προσεχή Τρίτη στην έδρα της Αυστρίας, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-21.

Υπολογίζεται πως έως την Τετάρτη θα επιστρέψουν όλοι στην Κύπρο. Εντούτοις από τη στιγμή που -πλην του Κονσταντίνοφ- οι διεθνείς αγωνίζονται την Τρίτη, το πιο πιθανό είναι ότι θα πιάσουν δουλειά για το ντέρμπι κορυφής την Πέμπτη, συμμετέχοντας στις τελευταίες τρεις προπονήσεις του ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ