aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με συμφέρουσες οικονομικά επιλογές έριξε φάρμακο στις πληγές του

ΑΠΟΕΛ: Με συμφέρουσες οικονομικά επιλογές έριξε φάρμακο στις πληγές του

Τούτη τη φορά, ο ΑΠΟΕΛ δεν χρειάστηκε να βγάλει από το ταμείο αρκετές εκατοντάδες ευρώ, μεγαλώνοντας το έλλειμμα. Ούτε να χρυσοπληρώσει κάποιον παίκτη από το υφιστάμενο ρόστερ, ώστε να αδειάσει θέση. Πίστωσε 10.000 ευρώ στον λογαριασμό της ΠΑΕΕΚ, πρόσθεσε στα τρέχοντα έξοδα ένα χαμηλό συμβόλαιο με βάση τα δεδομένα του και ενέταξε έμψυχο δυναμικό, τον Μπερτ Έσελινγκ. Δεν «ξηλώθηκε» οικονομικά για να βρει τη χρυσή τομή με τον Ζοάο Πέδρο, επιτυγχάνοντας μία συμφωνία με σαφώς ευνοϊκότερους όρους, εάν στρεφόταν προς άλλη κατεύθυνση ξένου παίκτη.

Το σημαντικότερο απ’ όλα, όμως, είναι πως ενέταξε στο ρόστερ δύο ποδοσφαιριστές πανέτοιμους για να μπουν άμεσα στην αγωνιστική δράση και πρωτίστως, σε θέσεις που «πονούσε» και… φώναζε ότι χρειαζόταν ενίσχυση. Με την απόκτηση του Έσελινγκ, υπάρχουν πλέον πέντε επιλογές για το κέντρο της άμυνας (Σάβιτς, Βινίσιους, Καρώ, Πολυκάρπου), κάτι που αυξάνει τον συναγωνισμό και δίνει αυτομάτως την ευχέρεια στον προπονητή να καταστρώσει πολύ πιο άνετα το πλάνο του, επιλέγοντας παραλλήλως αυτούς που βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Όσον αφορά στον Ζοάο Πέδρο, έχει ένα μεγάλο αβαντάζ έναντι του Ισάμ Τσεπάκ. Πρόκειται για σαφώς πιο επιθετικογενή παίκτη, ανεβοκατεβαίνει τη δεξιά γραμμή και συνάμα, στο ρεπορτόριό του συγκαταλέγονται οι φαρμακερές εκτελέσεις στατικών φάσεων. Πλεονέκτημα έχει και έναντι του Δημήτρη Θεοδώρου. Ο Πορτογάλος άσος, βλέπετε, κουβαλά πολύ μεγάλη εμπειρία και, ασφαλώς, ο νεαρός παίκτης θα έχει πολλά να διδαχθεί από τον 35χρονο, ώστε να βελτιωθεί περισσότερο.

Καθρέφτης για τον κάθε ποδοσφαιριστή είναι ασφαλώς ο αγωνιστικός χώρος. Εκεί θα φανούν τα όρια και οι αντοχές τόσο του Ολλανδού στόπερ όσο και του Πορτογάλου δεξιού μπακ-χαφ. Μπαίνουν στην εξίσωση ενός συνόλου με έντονο συναγωνισμό για μία θέση στο αρχικό σχήμα, επομένως από τις λύσεις που θα δώσουν, θα εξαρτηθεί κατά πόσον είναι σε θέση να πάρουν τη φανέλα του βασικού σπίτι τους.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για αξιόλογους παίκτες, οι οποίοι παρόλο που βρίσκονται σε παντελώς διαφορετικό στάδιο της καριέρας τους, έρχονται στον ΑΠΟΕΛ με ισχυρά κίνητρα για να πετύχουν και να αποδείξουν πολλά. Ιδιαίτερα σε μία σεζόν κατά την οποία η επιστροφή της ομάδας της Λευκωσίας στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ αποτελεί μονόδρομο. Μόνο έτσι θα αρχίσει να ανακτά τη χαμένη της αίγλη και θα… ονειρεύεται ξανά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ