aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με πάθος και πίστη για την εκτόξευση

ΑΠΟΕΛ: Με πάθος και πίστη για την εκτόξευση

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΤΙΧΗΣ

Με πίστη σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, παρά τις πολλές δυσκολίες που αναμένεται να συναντήσει, η αποστολή του ΑΠΟΕΛ αναχώρησε το πρωί (09:00) για το Καζακστάν ενόψει της αναμέτρησης με την Αστάνα, νταμπλούχο ομάδα των Καζάκων.

Η αποστολή των γαλαζοκιτρίνων στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας αφού θα πρέπει να προσαρμοστούν και στις ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά και στον πλαστικό χλοοτάπητα του σταδίου που θα διεξαχθεί ο μεθαυριανός αγώνας.

Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν θα επιδιώξει τη νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στη φάση των «32» της διοργάνωσης. Θα τσεκάρει ακόμη το εισιτήριο εάν ηττηθεί, φτάνει ο Ολυμπιακός να κερδίσει ή να μη χάσει από τη Γιανγκ Μπόις το βράδυ της Πέμπτης.

Το χειρότερο πιθανό σενάριο για τον ΑΠΟΕΛ είναι μια τριπλή ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό και τη Γιανγκ Μπόις στην τελευταία στροφή της φάσης των ομίλων. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που ο αγώνας Αστάνα – ΑΠΟΕΛ μείνει στην ισοπαλία, ο Ολυμπιακός χάσει από τη Γιανγκ Μπόις στην έδρα του και παραλλήλως στην τελευταία αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι κερδίσουν τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Θα πάει έτσι στους 10 βαθμούς ο Ολυμπιακός, η Γιανγκ Μπόις και ο ΑΠΟΕΛ! Κι όλα θα κριθούν στην ισοβαθμία που δεν είναι με το μέρος των γαλαζοκιτρίνων.

Ας μην προτρέχουμε όμως. Ο ΑΠΟΕΛ έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει» την υπόθεση-πρόκριση και αυτό θα επιδιώξει να κάνει απέναντι στους Καζάκους που θα αγωνισθούν χωρίς άγχος και πίεση.

Από εκεί και πέρα, το ταξίδι των πρωταθλητών μας θα διαρκέσει περισσότερο από πέντε ώρες και με δεδομένη τη διαφορά τριών ωρών που έχουμε με το Καζακστάν, η αποστολή αναμένεται να αφιχθεί στον προορισμό της στις 17:40!  Οι καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε στην πρωτεύουσα Αστάνα, θα είναι πρωτόγνωρες.

Σήμερα η θερμοκρασία θα είναι στους -19 βαθμούς (!) ενώ η ελάχιστη θα κυμαίνεται στους -24 βαθμούς Κελσίου! Αύριο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται από τους -10 έως -12 βαθμούς Κελσίου. Την ημέρα του αγώνα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά της Τετάρτης και θα κυμαίνεται από τους -8 έως -12 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι στο «Αστάνα Αρένα» θα διεξαχθεί με κλειστή την οροφή, όπως γίνεται σε όλα τα παιχνίδια της Αστάνα κατά τη χειμερινή περίοδο. Το γήπεδο της Αστάνα είναι θερμαινόμενο. Η θερμοκρασία την ώρα του αγώνα θα κυμαίνεται από τους 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ