aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Mε ορθολογική, και όχι πειραματική ενδεκάδα, έδειξε βελτίωση

ΑΠΟΕΛ: Mε ορθολογική, και όχι πειραματική ενδεκάδα, έδειξε βελτίωση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αισθητά βελτιωμένος και με τον Λίνους Χαλένιους να κάνει… σεφτέ στο σκοράρισμα, λίγα μόλις λεπτά με την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τη μόνιμη πρωταθλήτρια Ουκρανίας την τελευταία τριετία Σαχτάρ Ντόνετσκ με 1-0, στο τελευταίο (και πιο δυνατό) φιλικό που έδωσε λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής από την Αυστρία. Η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι παρουσιάστηκε εμφανώς πιο συμπαγής, πολύ πιο προσεκτική στα μετόπισθεν, αφήνοντας θετικά δείγματα γραφής ενόψει του 2ου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΑΠΟΕΛ -σε αντίθεση με τα προηγούμενα φιλικά- παρατάχθηκε με πολύ πιο ορθολογική και λιγότερο πειραματική ενδεκάδα, δείχνοντας εν πολλοίς ο Ιταλός κόουτς τις προθέσεις του για το πρώτο επίσημο ματς σε μιάμιση εβδομάδα. Έκανε μόλις τρεις αλλαγές και αυτές μετά το 75ο λεπτό, δείγμα των προθέσεών του.

Διαβάστε επίσης: Στα δύσκολα ήταν… ΑΠΟΕΛ, νίκησε την Σαχτάρ με Χαλένιους!

Ο βαθμός ομοιογένειας ενισχύθηκε σημαντικά καθώς μόλις τέσσερις νεοφερμένοι πήραν φανέλα βασικού (Μπέλετς, Λαφράνς, Μιχαΐλοβιτς και Πάβλοβιτς). Οπότε, δεν προέκυψε οξύ πρόβλημα… συνεννόησης, ιδιαίτερα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όπου δέσποζε η μορφή των Γκέντσογλου, Σόουζα. Κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι γαλαζοκίτρινοι πατούσαν στο γήπεδο πολύ καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, αν και προφανώς, η ομάδα έχει ακόμα δρόμο μέχρι να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό, φτάνοντας σε εκείνο το επίπεδο που ζητά ο Πάολο Τραμετσάνι.

Οι γαλαζοκίτρινοι, μετά τις ήττες από τη Ρούνταρ με 0-2, τη Ζίλινα με 0-1 και τη Ριέκα με 1-4, κατέγραψαν την πρώτη νίκη απέναντι σε μια σπουδαία αντίπαλο, κάτι που προφανώς τονώνει την ψυχολογία, ανεβάζοντας παραλλήλως την αυτοπεποίθηση. Τήρησαν με πειθαρχία χθες το πλάνο στα δύο ημίχρονα, αποδίδοντας σε αδρές γραμμές καλά τον σχηματισμό 3-5-2. Δημιούργησαν συνολικά τέσσερις τελικές προσπάθειες και σε μία εξ αυτών σκόραραν. Στο 84ο λεπτό, ο Γιάκολις έκανε σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Χαλένιους, ο οποίος με ψύχραιμη κεφαλιά δεν λάθεψε.

Ο Ιταλός προπονητής χρησιμοποίησε χθες τους Μπέλετς, Βούρο, Ιωάννου, Λαφράνς, Μιχαΐλοβιτς, Γκέντσογλου, Σόουζα, Ντε Βινσέντι (75′ Μάτιτς), Γιάκολις, Αλ Τάαμαρι (79′ Βιντιγκάλ), Πάβλοβιτς (75′ Χαλένιους).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ