aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΑΠΟΕΛ: Με… καποέιρα αναχαίτισε τους πυραύλους

ΑΠΟΕΛ: Με… καποέιρα αναχαίτισε τους πυραύλους

Οι Βραζιλιάνοι Κάζου (64’) και Σόουζα (77’, 90+3’) ντύθηκαν πολεμιστές και χρησιμοποιώντας την πασίγνωστη πολεμική τέχνη καποέιρα η οποία συνδυάζεται με χορό και αναχαιτίσαν τους… πυραύλους του αποκλεισμού που πλησίαζαν απειλητικά στο ΓΣΠ.

Ο ΑΠΟΕΛ αγχώθηκε αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ κερδίζοντας με ανατροπή 2-1 την Χάποελ Μπερ Σεβά, σε συνδυασμό με το ισόπαλο 2-2 του πρώτου αγώνα. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν με τον Μπασάντ στο 19’, όμως οι πρωταθλητές Κύπρου έφεραν τα κάτω-πάνω σε διάστημα 15’ με τους Κάζου (64’) και Σόουζα (77’).

Ο Βραζιλιάνος μέσος στο 90+3’ έβαλε το «κερασάκι» στην γαλαζοκίτρινη τούρτα πρόκρισης. Ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ την Αστάνα.

Χάος, φωνές και καθυστέρηση 15’

Με καθυστέρηση 15’ άρχισε η αναμέτρηση στο ΓΣΠ καθώς ο εξονυχιστικός έλεγχος της Αστυνομίας στους φίλους του ΑΠΟΕΛ έξω από το στάδιο για λόγους ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύρραξη. Εκατοντάδες οπαδοί ήταν έξω από το γήπεδο λίγο πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης (20:00) με τον ΑΠΟΕΛ να ζητά καθυστέρηση από την ΟΥΕΦΑ, κάτι που έγινε αποδεκτό.

Στο 1’ του αγώνα έγινε το παράδοξο να διακοπεί η αναμέτρηση λόγω ρίψης φωτοβολίδων και καπνογόνων από την εξέδρα των Ισραηλινών! Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Αστυνομία που έθεσε δρακόντεια μέτρα μόνο για τον έλεγχο των οπαδών του ΑΠΟΕΛ.

Πιάστηκε στον… ύπνο

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε με διάθεση ν’ αναλάβει τον έλεγχο του αγώνα, απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 10’, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Σάλαϊ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα έπειτα από αντεπίθεση και ωραία πάσα του Ζαχίντ.

Στο 19’, στην πρώτη επιθετική προσπάθεια της Μπερ Σεβά οι Ισραηλινοί κατάφεραν να σκοράρουν πιάνοντας στον ύπνο την προβληματική άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Ο Σάιμαν προωθήθηκε από αριστερά έκανε παράλληλο γύρισμα και ο Μπασάντ ανενόχλητος αφού ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Καρλάο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βάτερμαν.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε τεράστια ευκαιρία με τον Ντε Βινσέντι στο 31’, όμως ο Αργεντινός από εξαιρετική θέση σούταρε με το αριστερό και βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκόρες.

Την χόρεψε «σάμπα»

Η Χάποελ Μπερ Σεβά έχασε δύο ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Βάτερμαν στο 47΄ να σώζει την εστία του ΑΠΟΕΛ σε τετ-α-τετ με τον Έζρα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Καρλάο βρισκόμενος στο έδαφος απομάκρυνε με κεφαλιά το σουτ του Μπασάντ.

Από εκείνο το σημείο ο ΑΠΟΕΛ έβαλε πίεση στην Μπερ Σεβά και αφού απείλησε σε διπλή ευκαιρία με τους Σάλαϊ και Μοράις στο 53’ κατάφερε στο 64’ να πετύχει την ισοφάριση με τον Κάζου. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ Ενσούε πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Κάζου έβαλε την προβολή και με τη βοήθεια του Ογκού (κτύπησε στο πόδι του η μπάλα) έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 77’ ο Λούκας Σόουζα πήρε το… ριμπάουντ μετά την ασταθή απόκρουση του Γκόρες στο σουτ του Τάαμαρι και από κοντά έκανε το 2-1, ενώ ο Βραζιλιάνος μέσος στο 90+3 διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Σκόρερ: 64′ Kάζου, 77′, 90+3′ Σόουζα – 19′ Μπασάντ

Κίτρινες: 60′ Ντε Βινσέντι – 37′ Mπασάντ, 40′ Σάιμαν

Κόκκινες:

ΑΠΟΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βάτερμαν, Ενσούε, Κάζου, Καρλάο, Βούρος, Μοράις, Σόουζα, Ζαχίντ (75′ Γκέντζογλου), Σάλαϊ, Τάαμαρι (83′ Μιλάνοφ), Ντε Βινσέντι

Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπαράκ Μπακχάρ): Γκόρες, Μπιτόν, Νουακαέμε, Εινμπίντερ, Οχαγιόν, Εζρά, Τάχα, Κάμπα, Μπασάντ, Όγκου, Σάιμαν

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φιλανδός)

Α΄Βοηθός: Γιαν-Πέτερ Αραβίτρα

Β΄ Βοηθός: Μίκο Άλακαρε

Ακολουθεί το live της αναμέτρησης



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ