aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με Αυγουστή ο καλύτερος Μάγκλιτσα που υπήρξε

ΑΠΟΕΛ: Με Αυγουστή ο καλύτερος Μάγκλιτσα που υπήρξε

Δυόμιση χρόνια μετά ανταμώνουν οι δρόμοι του Σωφρόνη Αυγουστή και του Άντον Μάγκλιτσα. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στον Απόλλωνα αρμονικά και μάλιστα η μετεγγραφή του Κροάτη στην Γκουιτσόου Χενγκφένγκ Τσιτσένγκ τον Φεβρουάριο του 2019 ήταν η αιτία για να προκληθούν (προσωρινά) σύννεφα στη σχέση των δύο ανδρών.

Βλέπετε, η επιμονή του Μάγκλιτσα να γίνει η μετεγγραφή από τον Απόλλωνα στην ομάδα της Κίνας σε μία περίοδο που δεν μπορούσε να αντικατασταθεί, καθώς είχε πέσει η αυλαία της μετεγγραφικής περιόδου στην Κύπρο, ενόχλησε (όπως ήταν λογικό) τον Κύπριο προπονητή. Μάλιστα, πολλοί φίλοι της λεμεσιανής ομάδας υποστηρίζουν μέχρι σήμερα ότι η φυγή του Μάγκλιτσα ήταν καταλυτική στην απώλεια του πρωταθλήματος.

Αυγουστή και Μάγκλιτσα συνυπήρξαν στον Απόλλωνα από τον Δεκέμβριο του 2016- όταν άρχισε η πρώτη θητεία του 44χρονου προπονητή στους γαλάζιους της Λεμεσού- έως τον Φεβρουάριο του 2019. Επί της ουσίας πέρασαν στο Κολόσσι μόνο μία γεμάτη σεζόν (2017-18), η οποία μάλιστα είναι και η πιο παραγωγική της καριέρας του!

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος φορ πέτυχε 17 τέρματα (16 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο), περισσότερα από κάθε άλλη αγωνιστική περίοδο. Με πατημένο το γκάζι συνέχισε την καριέρα του, καθώς στον πρώτο χρόνο της θητείας του στην Γκουιτσόου σημείωσε 16 γκολ.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή ανέλαβε τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και βρίσκει στον «Αρχάγγελο» τον Άντον Μάγκλιτσα. Το ερώτημα είναι κατά πόσο ο Κροάτης φορ στα χέρια του Κύπριου τεχνικού μπορεί να φτάσει στα προ διετίας επίπεδα σκοραρίσματος. Η απάντηση προσεχώς στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ