aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ με… άρωμα κυπριακό

ΑΠΟΕΛ με… άρωμα κυπριακό

Είκοσι έξι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στο τρέχον πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ανάμεσά τους και εννιά Κύπριοι, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο. Ο αριθμός δεν είναι άσχημος, ενώ τέσσερις παίκτες καθιερώθηκαν στο αρχικό σχήμα των τελευταίων παιχνιδιών.

Πρώτος στον σχετικό πίνακα βρίσκεται ο Ανδρέας Καρώ. Ο Κύπριος αμυντικός έχει «μόνιμη» θέση στο αρχικό σχήμα, γεγονός στο οποίο συνέβαλε ο παροπλισμός των Βινίσιους και Ράφαελ Σάντος, μετρώντας τέσσερις βασικές συμμετοχές και 383 λεπτά. Είναι μάλιστα ο μοναδικός συμπατριώτης μας που σκόραρε, άλλωστε τρία τέρματα πέτυχαν οι γαλαζοκίτρινοι όλα κι όλα (μιλάμε πάντοτε για το πρωτάθλημα).

Ακολουθεί ο Δημήτρης Θεοδώρου επίσης με τέσσερις συμμετοχές, με τη διαφορά ότι στη μία εισήλθε στο γήπεδο ως αλλαγή. Ο χρόνος του διεθνούς εξτρέμ είναι 279 λεπτά. Οι επόμενοι δύο πήραν φανέλα βασικού τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές και έχουν ακριβώς τους ίδιους αριθμούς, καθώς δεν έγιναν αλλαγή. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Νεόφυτο Μιχαήλ και τον κεντρικό αμυντικό Πάρη Πολυκάρπου. Αμφότεροι έχουν από 187’. Δύο συμμετοχές έχει και ο Χρίστος Γουίλερ, ο οποίος όμως «έγραψε» 149’.

Από εκεί και πέρα, ακολουθεί μία τετράδα με μονοψήφιο αριθμό λεπτών, καθώς αγωνίστηκαν μόνο προερχόμενοι από τον πάγκο. Ο Γιώργος Εφραίμ έχει δύο συμμετοχές με 52’, ενώ οι άλλοι τρεις από μία παρουσία. Ο Νικόλας Κούτσακος μετρά 29’, ο Ανδρέας Κατσαντώνης έχει 18’ και ο Σταύρος Γεωργίου αγωνίστηκε για 15’. Οι τρεις τελευταίοι προέρχονται από την ακαδημία του ΑΠΟΕΛ, όπως και ο Πολυκάρπου.

Ασφαλώς, οι Κύπριου του έμψυχου δυναμικού της λευκωσιάτικης ομάδας δεν σταματούν στους εννιά που πήραν χρόνο συμμετοχής στις πέντε αγωνιστικές. Υπάρχουν αυτοί που περιμένουν ευκαιρίες, όπως οι Γιάννης Σατσιάς, Στέφανος Κίττος, Στέλιος Βρόντης και Ιωάννης Τσουτσούκης, ενώ οι Κωνσταντίνος Μιντίκκης και Σταύρος Γαβριήλ βρίσκονται κοντά στην επιστροφή μετά την επέμβαση που υποβλήθηκαν πριν από μερικούς μήνες.

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

Untitled

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ