aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με αγγλική... σφραγίδα

ΑΠΟΕΛ: Με αγγλική… σφραγίδα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ποιος άλλος; Ο Τζον Γκάρνερ! Ο Άγγλος επιθετικός με το έβδομο γκολ του στο πρωτάθλημα οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στην τρίτη σερί επιτυχία του (δύο στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο). Η ομάδα του Πουρσαϊτίδη επικράτησε της Δόξας με 1-0 στο ΓΣΠ στην 30ή αγωνιστική του πρωταθλήματος και έφθασε τους 40 βαθμούς, ανοίγοντας την ψαλίδα από την Πάφος FC και τη Δόξα που ακολουθούν στους τέσσερις και έξι βαθμούς αντίστοιχα. Η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ δεν έφθασε σε ψηλά επίπεδα, όμως είχε την ουσία και πρόσθεσε στο ενεργητικό του άλλους τρεις βαθμούς. Στα θετικά το μηδέν παθητικό.

Πύρρειος όμως αποδείκτηκε τελικά η νίκη για τον ΑΠΟΕΛ, αφού λίγο πριν το τέλος του αγώνα αποχώρησε με φορείο ο Εντονγκαλά. Τραυματισμός που προέκυψε από αντικανονικό χτύπημα του Γκολομπάρτ με τον αγκώνα (στην κοιλιακή χώρα όπως φάνηκε). Ούτε ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου, ούτε ο VAR Μάριος Χριστοφόρου είδαν το χτύπημα που έμεινε ατιμώρητο.

Πλέον, από τη στιγμή που ακολουθεί και διακοπή του πρωταθλήματος, οι γαλαζοκίτρινοι στρέφουν την προσοχή τους στην κλήρωση της Δευτέρας για την ημιτελική φάση του κυπέλλου. Εκεί που είναι ο μεγάλος στόχος τους. Όσον αφορά στη Δόξα, στάθηκε αρκετά καλά, είχε κάποιες καλές στιγμές τις οποίες δεν αξιοποίησε.

Το παιχνίδι δεν έφθασε σε ψηλά επίπεδα θεάματος. Χωρίς να έχει πολλές μεγάλες φάσεις και καλό ρυθμό. Ο ΑΠΟΕΛ, τελικά, μετά από μια ομαδική προσπάθεια των Ζαχίν, Κλωναρίδη, Εντονγκαλά και Γκάρνερ, ο τελευταίος με πλασέ από κοντά σκόραρε (57’). Γκολ που έκρινε τον αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ στις καθυστερήσεις (90’+4) πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Γαβριήλ, το οποίο όμως δεν μέτρησε με παρέμβαση του VAR. Στην αρχή της φάσης ο Ζαχίντ ήταν σε θέση οφσάιντ.
ΑΠΟΕΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ