aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μάξιμουμ 25 παίκτες

ΑΠΟΕΛ: Μάξιμουμ 25 παίκτες

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Διανύουμε ήδη τη δεύτερη μέρα Ιουνίου και ένα από τα πολλά ζητήματα που έχει ξεκαθαρίσει ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, είναι ο αριθμός των ποδοσφαιριστών με τους οποίους θα δουλέψει την επόμενη σεζόν. Η πραγματικότητα είναι πως κατά τα προηγούμενα χρόνια, 30 (και βάλε) παίκτες βρίσκονταν στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Ξέχωρα από το οικονομικό κόστος που ήταν πάρα πολύ μεγάλο, αρκετοί εξ αυτών αποτελούσαν επιλογή μονάχα για τα οικογενειακά διτέρματα.  

Ο Ελλαδίτης κόουτς θεωρεί ότι με ένα μικρότερο έμψυχο δυναμικό, θα εργαστεί πιο αποδοτικά και χαράσσει τα επόμενα βήματά του προς αυτή την κατεύθυνση. Το ρόστερ θα είναι μικρότερο αριθμητικά, γεγονός που πιστεύει πως θα βοηθήσει ώστε να γίνεται πιο ποιοτική δουλειά στις προπονήσεις. Συγκεκριμένα, θα δουλέψει με μάξιμουμ 25 ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένων και των τερματοφυλάκων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το ρόστερ θα εμπλουτιστεί και με νέους. Σε αυτή τη διαδικασία, οι προτεραιότητες είναι μια… σχετική έννοια. Ψάχνει παίκτες καλύτερους από αυτούς που διαθέτει η ομάδα, ανεξαρτήτως θέσης. Κι αν βρει κάποιον που θεωρεί πως αποτελεί αναβάθμιση στις θέσεις που καλύπτει και είναι στα οικονομικά δεδομένα, τότε θα κάνει την κίνηση. Επίσης, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μετεγγραφές με κριτήριο την αριθμητική κάλυψη. Αν, για παράδειγμα, κριθεί πως ένας παίκτης θα αναβαθμίσει ποιοτικά το σύνολο και είναι εφικτό να έρθει, τότε θα είναι η μόνη μετεγγραφή στη θέση του.

Τα δεδομένα στο οικονομικό είναι ακόμη ρευστά. Ο ΑΠΟΕΛ, εδώ και χρόνια ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα, κάτι που δεν θα πράξει στη νέα σεζόν. Σε σπάνιες περιπτώσεις, όπως γράψαμε,  θα δοθεί συμβόλαιο άνω των 200.000 ευρώ. Η διοίκηση ακολουθεί συγκεκριμένους στόχους και στα οικονομικά της δεδομένα προσαρμόζονται οι επιλογές των ποδοσφαιριστών. Η διαδικασία δεν είναι εύκολη, σε συνδυασμό και με τον πολύ δύσκολο στόχο της «μετάλλαξης» του ρόστερ. Αλλά μόνο αυτόν τον δρόμο δείχνει διατεθειμένος να ακολουθήσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Δεν θα γίνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και ο μισθός θα αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία του κάθε παίκτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ