aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ματ σε τρεις κινήσεις

ΑΠΟΕΛ: Ματ σε τρεις κινήσεις

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Θέμα συζήτησης και πάλι ο Κρίστιανσεν. Τι θα κάνει; Ποιους θα βάλει; Και πώς θα φτάσει ο ΑΠΟΕΛ στη νίκη απέναντι στην Γιανγκ Μπόις. Αυτά και πολλά άλλα κυκλοφορούν στα γαλαζοκίτρινα (και όχι μόνο) στέκια ενόψει του αυριανού άκρως καθοριστικού αγώνα με τους Ελβετούς.

Το σίγουρο είναι πως ο Δανός δεν είναι φαν των εκπλήξεων και το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα. Ο Δανός, ωστόσο, είναι αλήθεια πως άλλαξε κάποιες από τις συνήθειες που είχε στην ΑΕΚ και κάθε άλλο παρά δογματικός είναι…

Του καταλόγιζαν (και του καταλογίζαμε) πως κάνει τη δουλειά του με 14–15 παίκτες. Γράψτε λάθος. Ο Δανός απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας πως ποντάρει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του. Η αλήθεια πάντως είναι πως έναν βασικό κορμό τον έχει. Εφτά παίκτες δεν βγαίνουν (που λέει ο λόγος) από την ενδεκάδα, εκτός αν συντρέχει σοβαρός λόγος (τιμωρία ή τραυματισμός).

Στους εννιά ευρωπαϊκούς αγώνες που έδωσε ως τώρα ο ΑΠΟΕΛ, εφτά ποδοσφαιριστές βρισκόντουσαν και στους εννιά στο αρχικό σχήμα. Πρόκειται για τους: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ, Μοράις, Βινίσιους και Σωτηρίου. Άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, Λάγο και Αλεξάνδρου, διεκδικούν τη θέση στο αριστερό άκρο (με τον Ισπανό να έχει το προβάδισμα) ενώ Μπερτόλιο, Μπρεσάν τη θέση του επιτελικού μέσου (με τον Αργεντινό να είναι το φαβορί).

Όλο το ζουμί, ενδεχομένως και η κίνηση ματ από τον Κρίστιανσεν, βρίσκεται στα δύο άκρα της επίθεσης. Ο Γιαννιώτας αποτελούσε βασική επιλογή σε έξι από τα εννιά ματς (Ρόζενμποργκ 2, Κοπεγχάγη 2, Αστάνα, Ολυμπιακός Πειραιώς) και ο Εφραίμ στα εφτά από τα εννιά. Ο Βάντερ έχει 5/9 και ο Αλωνεύτης κανένα! Μ’ αυτή τη λογική ο Αλωνεύτης μένει εκτός αρχικού σχήματος. Μπορεί όμως κάποιος να το πάρει αυτό ως δεδομένο; Μάλλον όχι. Το μόνο δεδομένο είναι πως οι Εφραίμ και Αλωνεύτης είναι οι πιο φορμαρισμένοι παίκτες των γαλαζοκίτρινων, στην εξίσωση εντούτοις μπαίνει και η τακτική.

Από τους τρεις (Εφραίμ, Βάντερ, Γιαννιώτα) όποιοι δύο κι αν επιλεγούν για να ξεκινήσουν τον αγώνα, αυτό θα έχει να κάνει με τη φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης του Δανού. Αν όμως ρίξει στο παιγνίδι τον Στάθη, τότε και οι κανόνες του παιγνιδιού αλλάζουν, οι Ελβετοί ίσως πιαστούν αδιάβαστοι και η προβληματική -ούτως ή άλλως- άμυνά τους βρεθεί προ εκπλήξεως. Το κλειδί πάντως βρίσκεται στα χέρια του Κρίστιανσεν ως προς το πώς θα «ξεκλειδώσει» την ελβετική άμυνα για να μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να φτάσει στη νίκη-μισή… πρόκριση!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ