aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μαρκίνιος στο προσκήνιο (vid)

ΑΠΟΕΛ: Μαρκίνιος στο προσκήνιο (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον εξτρέμ Μάρκος Βινίσιους Σόουζα Νατιβιντάντε ή, απλώς, Μαρκίνιος. Πρόκειται για 25χρονο Βραζιλιάνο, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στο δεξιό.

Η καριέρα του δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερες περγαμηνές, καθώς αποκτήθηκε σε νεαρή ηλικία από την Κορινθίας και κατά κανόνα βρισκόταν σε δανεισμούς. Τον περασμένο Ιανουάριο πωλήθηκε στην Κουιαμπά, με την οποίαν έγραψε εφτά συμμετοχές.

Γεννημένος στο Μπενεβίδες, ο Μαρκίνιος ξεκίνησε την καριέρα του με την τοπική Καστανιάλ. Στη συνέχεια πέρασε τα νεανικά του χρόνια σε Σάντος, Νοροέστε και Πορτουγκέσα, προτού ενταχθεί στην Κορίνθιανς το 2014. Αρχικά, έχοντας ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, δόθηκε δανεικός στη Φλαμένγκο, προτού επιστρέψει το 2017 και καθιερωθεί με την ομάδα κάτω των 20 ετών.

Στις 2 Μαρτίου 2018, ο Μαρκίνιος δόθηκε δανεικός στην Μπάνγκου. Σπάνια χρησιμοποιήθηκε, όμως, και μετακόμισε στην Μπραγκαντίνο στη Γ’ Κατηγορία την 1η Μαΐου 2018, επίσης σε μια προσωρινή συμφωνία. Έγινε βασικός για τον σύλλογο, βοηθώντας στην άνοδό του στη Β’ Κατηγορία, προτού επιστρέψει στην Κορίνθιανς για το 2019.

Στις 13 Μαΐου 2019, ο Μαρκίνιος δόθηκε δανεικός στην Πόντε Πρέτα μέχρι τον Δεκέμβριο. Την 1η Ιανουαρίου, αφού έπαιξε κανονικά, συμφώνησε σε μονοετή δανεισμό με την Σπόρ Ρεσίφε και ανανέωσε επίσης το συμβόλαιό του με τη μητρική του ομάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο Μαρκίνιος έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία στις 8 Αυγούστου 2020, ξεκινώντας σε μια εντός έδρας νίκη με 3–2 εναντίον της Σεαρά. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στην κατηγορία στις 6 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας το νικητήριο τέρμα σε μια εντός έδρας επιτυχία με 2–1 επί της Γκόγιας. Τον περασμένο Ιανουάριο πωλήθηκε στην Κουιαμπά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ