aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Λύνοντας τον «γρίφο» του Σαρφό

ΑΠΟΕΛ: Λύνοντας τον «γρίφο» του Σαρφό

Ο ΑΠΟΕΛ αναμένεται να δεχτεί πίεση την ερχόμενη Τετάρτη στη Σουηδία, στο πρώτο παιχνίδι με την Τζουργκάρντεν για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Είναι σε κάτι τέτοια ματς που κρίνονται απαραίτητοι οι καλοί χειριστές της μπάλας για να σπάζουν τον ρυθμό της αντιπάλου, αλλά οι γαλαζοκίτρινοι θα παραταχθούν στο «Tele2 Arena» χωρίς τον καλύτερο μπαλαδόρο τους, τον Κίνγκσλεϊ Σαρφό (δείτε ΕΔΩ γιατί).

Ο Σωφρόνης Αυγουστή θέλει να λύσει τον «γρίφο», αποφασίζοντας ποιον θα βάλει στη θέση του. Θα ήταν εύκολα όλα εάν το ερώτημα έμπαινε τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, βάσει του υφιστάμενου ρόστερ.

Τέτοια περίοδο, όμως, υπάρχουν ερωτηματικά λόγω ετοιμότητας και επομένως, ο Κύπριος προπονητής έχει διλήμματα. Για παράδειγμα, εάν ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν 100% έτοιμος, από τη στιγμή που είναι η θέση του και διαθέτει ποιότητα και εμπειρία, θα ήταν το ακλόνητο φαβορί.

Ωστόσο, ο Αργεντινός δεν έκανε προετοιμασία, είναι από τις τελευταίες μετεγγραφές, προσπαθεί να βελτιώσει τη φυσική κατάστασή του και έως τώρα, χρησιμοποιήθηκε αλλαγή στα παιχνίδια με την Κιζιλζάρ. Εάν λοιπόν δεν φτάσει στο απαιτούμενο στάδιο ετοιμότητας, η χρησιμοποίησή του από την αρχή εγκυμονεί μεγάλο ρίσκο.

Όσο για το παρακάτω; Το επόμενο «8άρι» του έμψυχου δυναμικού είναι ο Γιάννης Σατσιάς, δεδομένου ότι ο Ντάλσιο Γκόμες αγωνίζεται ως επιτελικός. Ο Κύπριος μέσος δοκιμάστηκε πάντως σε ντέρμπι την περασμένη σεζόν και τα πήγε αρκετά καλά. Μάλιστα, στο νικηφόρο ντέρμπι με την ΑΕΚ τη Λάρνακα (2-1) για τη β’ φάση, κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Σαρφό λόγω τραυματισμού.

Το άλλο ενδεχόμενο είναι κάνει κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει ο Αυγουστή. Να επιλέξει συντηρητικό σχήμα με Νταουσβίλι – Κοσταντίνοφ. Ο Γεωργιανός και ο Βούλγαρος είναι «κόφτες» και μαζί θα ενισχύσουν σημαντικά την ικανότητα αναχαίτισης στη μεσαία γραμμή. Το «αλλά» μπαίνει στο ότι θα αποτελεί μέγα θέμα το κράτημα της μπάλας.

Συνοψίζοντας, οι επιλογές που φαντάζουν πιο εφικτές για τη μεσαία γραμμή είναι οι ακόλουθες:

1) Νταουσβίλι ή Κοσταντίνοφ, Βιγιαφάνιες, Ντάλσιο.

2) Νταουσβίλι ή Κοσταντίνοφ, Σατσιάς, Ντάλσιο.

3) Νταουσβίλι, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο.

Από εκεί και πέρα, οτιδήποτε άλλο θα πρόκειται για έκπληξη για εμάς και τον πλείστο κόσμο, όχι φυσικά για τον Αυγουστή και τους συνεργάτες του, οι οποίοι εννοείται πως ξέρουν κάτι παραπάνω…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ