aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Like father, like son! Σπουδαία μορφή στην Μπράγκα ο πατέρας Ζορζ

ΑΠΟΕΛ: Like father, like son! Σπουδαία μορφή στην Μπράγκα ο πατέρας Ζορζ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Άμα πληκτρολογήσει κανείς το ονοματεπώνυμο «Artur Jorge» στις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, δεν θα εμφανιστούν τα στοιχεία μονάχα του Πορτογάλου νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ. Θα εμφανίσει και άλλους δύο προπονητές με το ίδιο όνομα κι επίθετο. Έναν πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή ο οποίος σήμερα είναι 74 χρόνων και αποχώρησε από τους πάγκους το 2015 και έναν 48χρονο ο οποίος εργάζεται στην Μπράγκα.

Ο πρώτος μάλιστα, το 1972 ως επιθετικός που ήταν, σκόραρε ενάντια στην Κύπρο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974. Αυτός δεν έχει καμία σχέση με τον 26χρονο «νεοσύλλεκτο» στόπερ στον Αρχάγγελο.

Ο δεύτερος όμως, είναι ο πατέρας του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ και το αντιλαμβάνεται κανείς αυτό από τις ομοιότητες στο πρόσωπο κυρίως. Υπήρξε μεγάλη ποδοσφαιρική μορφή για τους «πολεμιστές από το Μίνιο». Από το 1990 έως το 2004 αγωνίστηκε στην Μπράγκα με πάνω από 300 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και έπαιζε στην ίδια θέση που παίζει σήμερα ο γιος του, δηλαδή κεντρικός αμυντικός.

Σήμερα, ο πατέρας Ζορζ, είναι προπονητής. Βασικά από το 2009 που άρχισε την προπονητική του καριέρα, ο Ζορζ εργάστηκε σε κάποιες μικρές ομάδες της Πορτογαλίας, αλλά η σχεδόν μόνιμη στέγη του, είναι η Μπράγκα. Τη διετία 2010-12 υπήρξε προπονητής της ομάδας Νέων και της Μπράγκα Β’.

Από το 2017 όταν επέστρεψε στους Αρσεναλίστας έως σήμερα, εργάστηκε επίσης στη Νέων, για ένα διάστημα μέσα στο 2020 δούλεψε ως υπηρεσιακός στην ανδρική ομάδα, ενώ από τις αρχές του φετινού Καλοκαιριού ανέλαβε την Μπράγκα Κ-23. Μάλιστα, την περίοδο 2019-20 ως προπονητής της ομάδας Κ-19, ήταν αήττητος, ενώ για ένα μικρό διάστημα υπήρξε και προπονητής και για τον γιο του.

Αν επιβεβαιωθεί η αγωνιστική αξία του Ζορζ στον ΑΠΟΕΛ, θα έχουμε να λέμε πως οι γαλαζοκίτρινοι πήραν έναν σπουδαίο αμυντικό από τη Βιτόρια Σετούμπαλ (διατηρούσε συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν), ο οποίος βρισκόταν σε εξαιρετική φάση της καριέρας του. Και εάν η πορτογαλική ομάδα δεν υποβιβαζόταν στην τρίτη κατηγορία λόγω οικονομικών προβλημάτων και μη εξασφάλιση αδειοδότησής της, θα χρειαζόταν να πληρώσει αδρά οποιαδήποτε ομάδα επιθυμούσε την απόκτησή του.

Εκτός από το γεγονός πως στην περσινή σεζόν ο 26χρονος στόπερ συγκαταλέχθηκε στην κορυφαία δεκάδα παικτών με τα καλύτερα στατιστικά, τον Νοέμβριο του 2019 στο 109ο επετειακό γκαλά της ομάδας από το Σετούμπαλ, ο Ζορζ διακρίθηκε και με το βραβείο του «Παίκτη της Χρονιάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ