aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Λήγουν 11 συμβόλαια - Οι προτεραιότητες και οι αβέβαιοι

ΑΠΟΕΛ: Λήγουν 11 συμβόλαια – Οι προτεραιότητες και οι αβέβαιοι

Από τα 11 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι, δύο είναι εκείνα που μπαίνουν σε προτεραιότητα από τον ΑΠΟΕΛ. Του Λάσα Ντβάλι και του Τάσου Δώνη. Ο Γεωργιανός κεντρικός αμυντικός, διέγραψε το… μουδιασμένο ξεκίνημα με τις πολύ καλές εμφανίσεις κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα και είναι αναντικατάστατος. Κούμπωσε αγωνιστικά με τον Χοσέ Κρέσπο στην καρδιά της οπισθοφυλακής, δίνοντας πολλές και σημαντικές λύσεις. Εννοείται πως η ώρα που ο υψηλόσωμος στόπερ θα έχει συζητήσεις επί της ουσίας με τη διοίκηση για την ανανέωση των συμβατικών τους δεσμεύσεων, δεν είναι πολύ μακριά.

Όσον αφορά στον Ελλαδίτη εξτρέμ, ο πήχης είναι σε πολύ πιο ψηλό σημείο αφού αγωνίζεται με μονοετή δανεισμό από τη Ρεμς. Δεν αρκεί μονάχα ο Δώνης να επιθυμεί παραμονή, αλλά η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, να ανιχνεύσει τη «χρυσή» τομή με τη γαλλική ομάδα ώστε να διατηρήσει τον ευέλικτο εξτρέμ και την επόμενη σεζόν στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Σε τέτοιες περιπτώσεις, εννοείται πως απαιτείται μπόλικη υπομονή και επιμονή το καλοκαίρι.

Πάμε πιο κάτω: Ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνο του αποτελεί ο Γιώργος Εφραίμ. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2014 στην ομάδα και προφανώς, θα προσμετρηθούν πολλοί παράγοντες, πέραν της προσφοράς του. Η αλήθεια είναι πως την τρέχουσα σεζόν ανέβασε απόδοση, έδωσε λύσεις και φαντάζει πιο πιθανόν σενάριο η παραμονή παρά η αποχώρηση.

Λίγο πιο κάτω, συναντούσε τον Χρήστο Γουίλερ. Διανύει την τέταρτη σεζόν στην ομάδα και ομολογουμένως, ξεκάθαρα πιο καλή από τις προηγούμενες, αρχίζοντας να πείθει ότι έχει μέλλον στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ο 25χρονος αριστεροπόδαρος μπακ αναμένεται ότι θα πάρει νέο συμβόλαιο.

Άλλα τρία συμβόλαια έμπειρων παικτών λήγουν το καλοκαίρι και ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί. Προφανώς, θα παίξει σημαντικό ρόλο η φετινή παρουσία και απόδοσή τους, καθώς ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει κάνει πρόταση σε κάποιον για ανανέωση του συμβολαίου. Αναφερόμαστε στον δεξιό μπακ Ισάμ Τσεπάκ, στον ανασταλτικό μέσο Μουρτάζ Νταουσβίλι και τον πλάγιο επιθετικό Ντιεμερσί Εντογκαλά. Ωστόσο, με βάση την έως τώρα προσφορά και τον χρόνο συμμετοχής, πολύ δύσκολα «επιβιώνουν» οι δύο τελευταίοι.

Το καρέ παικτών που συμπληρώνει τη λίστα

Η λίστα με τους ποδοσφαιριστές που εκπνέει η συνεργασία τους με τον ΑΠΟΕΛ, περιλαμβάνει άλλα τέσσερα ονόματα. Οι τρεις εξ αυτών, αγωνίζονται στη φετινή σεζόν με τη μορφή δανεισμού. Αναφερόμαστε στον Ντάνιελ Ντουμπραβάνου, δανεικός από τη ΣΠΑΛ, στον Άμελ Μούγιανιτς, δανεικός από τη Μάλμε και στον Μάριο Ηλία, δανεικός από τον Εθνικό. Δεν είδαμε μέχρι στιγμής αγωνιζόμενο τον πρώτο, μόλις για μερικά λεπτά χρησιμοποιήθηκε ο δεύτερος ενώ ο τρίτος της παρέας, από τα 325 λεπτά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις… έπεσε στο πρωτάθλημα στα 46 λεπτά. Τον κατάλογο με τους αυτούς που τελειώνουν οι συμβατικές δεσμεύσεις με τον ΑΠΟΕΛ, συμπληρώνει ο 22χρονος τερματοφύλακας Απόστολος Τσιλιγγίρης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ