aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Λάτιν χορός και στο βάθος Ομόνοια

ΑΠΟΕΛ: Λάτιν χορός και στο βάθος Ομόνοια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πριν από το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης με την ΑΕΛ, ο Νεκτάριος Πετεβίνος είχε δηλώσει ότι ο νεοαποκτηθείς Πάουλο Βινίσιους ενσωματώθηκε στις προπονήσεις του ΑΠΟΕΛ. «Υπολογίζεται στο επόμενο παιχνίδι, είναι θέμα του προπονητή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θα είναι δικαιολογημένος, αν περιμένει πώς και πώς να είναι έτοιμος στο 100% ο Βραζιλιάνος. Η αμυντική γραμμή αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα που χρειάζεται να επιλύσει ο Ελλαδίτης τεχνικός, καθώς στα ντέρμπι με τον Απόλλωνα (0-1) και την ΑΕΛ (0-2) φανερώθηκαν χτυπητές αδυναμίες.

Αναλόγως λοιπόν της ετοιμότητάς του θα αποφασίσει πότε θα τον χρησιμοποιήσει και για πόσο χρονικό διάστημα. Είναι πιθανό μάλιστα να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το ματς με τον Εθνικό, που θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ την Κυριακή (7/2) και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να του δώσει χρόνο συμμετοχής.

Όσο για το τέταρτο μετεγγραφικό απόκτημα, τον Φακούντο Σαβάλα, αυτόν και αν τον περιμένει πώς και πώς ο Πουρσαϊτίδης. Άλλωστε η αριστερή πτέρυγα, στην απουσία του Χρίστου Γουίλερ, αποτέλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» απέναντι στην ΑΕΛ. Κάτι που δικαιολογεί στο έπακρο το γιατί γινόταν κουβέντα απόκτησης αριστερού μπακ από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή πέραν του Κύπριου διεθνούς.

Συν ότι έχει ανάγκη η ομάδα της Λευκωσίας από ποδοσφαιριστή της συγκεκριμένης θέσης με περισσότερες επιθετικές αρετές. Γι’ αυτό με το που θα είναι έτοιμος και ο Αργεντινός, σταδιακά θα παίρνει χρόνο συμμετοχής ώσπου να έρθει η ώρα του για ενδεκάδα.

Άλλωστε, η μεγαλύτερη πρόκληση της σεζόν (έως την επόμενη, αν υπάρξει) δεν αργεί. Στις 24 Φεβρουαρίου και στις 10 Μαρτίου θα διεξαχθούν τα ματς της προημιτελικής φάσης κυπέλλου με την Ομόνοια. Έως τότε, η τεχνική ηγεσία ελπίζει πως οι δύο Λατινοαμερικανοί θα είναι έτοιμοι από κάθε άποψη: φυσική κατάσταση, προσαρμοστικότητα, ποδοσφαιρική… γνωριμία με τους συμπαίκτες τους και γνώση του αγωνιστικού στυλ της νέας ομάδας τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ