aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Λάσα Ντβάλι, 116 μέρες μετά!

ΑΠΟΕΛ: Λάσα Ντβάλι, 116 μέρες μετά!

Μετά από 3,5 μήνες ή, αν το προτιμάτε 116 ολόκληρες μέρες στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», ο Λάσα Ντβάλι μέτρησε το πρώτο μόλις 90λεπτο στον ΑΠΟΕΛ. Ο διεθνής Γεωργιανός που βλέπει τον κόσμο από το 1 μέτρο και 91 εκατοστά, στο άκρως σημαντικό και απαιτητικό παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ, έκανε μεστή εμφάνιση. «Κάλλιον αργά, παρά ποτέ», λένε οι οπαδοί της ομάδας. Ήταν ψύχραιμος και συγκεντρωμένος, αποτελώντας έναν από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές. Μεγάλο στοίχημα; Να δώσει συνέχεια στο επίσης δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Ο επί σειρά ετών κεντρικός αμυντικός της Φερεντσβάρος, μετακόμισε στους γαλαζοκίτρινους στις 29 Ιουλίου, ωστόσο κρίθηκε ανέτοιμος για να μπει άμεσα στην εξίσωση του συνόλου. Το γεγονός πως δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, εξάλλου, λέει πολλά. Στην πρώτη συμμετοχή στην ενδεκάδα και δη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Πάφος FC, έγινε αναγκαστική αλλαγή πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (42΄) λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Στο διάστημα που πρόλαβε να παίξει, πάντως, έμοιαζε με ψάρι έξω από το νερό. Λανθασμένες τοποθετήσεις και μεταβιβάσεις, συνέθεσαν το προβληματικό παζλ, γεννώντας αυτομάτως αμφιβολίες για την ορθότητα της επιλογής στο μετεγγραφικό παζάρι.

Ο 27χρονος στόπερ δεν τα έβαλε κάτω. Έσκυψε το κεφάλι, δούλεψε εντατικά και άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Στο ματς της 8ης αγωνιστικής είχε αψεγάδιαστη συνεννόηση με τον παρτενέρ του, Χοσέ Κρέσπο, την ίδια ώρα που πίστωσε στο ενεργητικό του σωστές τοποθετήσεις και ενέργειες εξουδετέρωσης κινδύνων.

Χωρίς αμφιβολία, η εμφάνιση του Ντβάλι έστειλε αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της συνέχειας, σε μία περίοδο που ο Ανδρέας Καρώ λόγω τραυματισμού μένει εκτός επιλογών. Ο Γεωργιανός, καλείται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την απόδοσή του, να καθιερωθεί στις αρχικές επιλογές, δικαιώνοντας με την πάροδο του χρόνου αυτούς που πίστεψαν σε εκείνον και τον έντυσαν στα γαλαζοκίτρινα. Γιατί, ήλθε στον ΑΠΟΕΛ για να αποτελέσει βασική επιλογή και όχι ρεζέρβα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ