aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κυριακή κοντή γιορτή για το ντέρμπι

ΑΠΟΕΛ: Κυριακή κοντή γιορτή για το ντέρμπι

Ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει στην τελική ευθεία για το κυριακάτικο ντέρμπι του ΓΣΠ με την ΑΕΛ. Ναι, είναι ντέρμπι ανεξαρτήτως της κακής πορείας των γαλαζοκίτρινων της Λεμεσού στις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές. Και ως τέτοιο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και φυσικά, έχει τις ιδιαιτερότητές του…

1) Η… ΑΛΛΗ ΑΕΛ: Ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν λόγο να παρασυρθούν από το ότι η ΑΕΛ έχει μόλις ένα βαθμό, ισοβαθμώντας στον πυθμένα με τον ουραγό Ολυμπιακό. Ειδικά από τη στιγμή που η αντίπαλός τους θα πάει στο ΓΣΠ με τον Τσεντομίρ Γιανέφσκι να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της. Δεν κρατά μαγικό ραβδί, αλλά -όπως κάθε νέος προπονητής- φέρνει άλλον αέρα, αλλάζει τα ψυχολογικά δεδομένα και δίνει νέα κίνητρα.

2) Η ΔΙΑΚΟΠΗ: Το πρωτάθλημα επαναρχίζει μετά από διακοπή δύο εβδομάδων και το παρελθόν διδάσκει ότι χρειάζεται προσοχή. Π.χ. από τις πέντε αντίστοιχες περιπτώσεις της περασμένης σεζόν, οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας νίκησαν μόνο τις δύο, φέρνοντας επίσης τρεις ισοπαλίες και γνωρίζοντας δύο ήττες.

3) ΤΟ ΣΕΡΙ: Πάει καιρός να «κολλήσει» δύο συνεχόμενες νίκες ο ΑΠΟΕΛ και εάν το πράξει την Κυριακή, αφού προηγήθηκε το 2-1 εις βάρος του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ, θα έχει το δικαίωμα να ελπίζει σε ακόμη μεγαλύτερο σερί. Διότι ακολουθούν τα ματς με Καρμιώτισσα (εντός) και Ακρίτα (εκτός). Αντίπαλοι επικίνδυνοι, αλλά πάντα αουτσάιντερ κόντρα στους πρωτευουσιάνους.

4) ΡΥΘΜΟΣ+ΚΟΣΜΟΣ: Ο ΑΠΟΕΛ του Αυγουστή συνηθίζει να παίζει επιθετικά και με ενθουσιασμό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά όταν αγωνίζεται εντός έδρας, συμβάλει και η «συμμετοχή» του κόσμου στο ματς. Γι’ αυτό και η διοίκηση του συλλόγου της Λευκωσίας περιμένει ότι μεθαύριο η προσέλευση των οπαδών της ομάδας τους θα ξεπεράσει τις 10.000, σπρώχνοντας τη με θέρμη προς το τρίποντο.

5) ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Από πλευράς της πρωτευουσιάνικης ομάδας δεν αναφέρονται άλλα προβλήματα, πέραν των Λάσα Ντβάλι και Ράφαελ Μορέιρα. Για τον πρώτο είναι πιο αισιόδοξη η κατάσταση, ωστόσο και να μην αγωνιστεί υπάρχουν επιλογές. Ο Τάσος Δώνης είναι σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας και ίσως πάρει θέση βασικού στο δεξί άκρο, ενώ τη θέση διεκδικεί και ο Ντιεμερσί Εντονγκαλά. Μεσολαβούν άλλες δύο προπονήσεις έως το παιχνίδι, όμως, και ο Αυγουστή θα κατασταλάξει στο πλάνο που θα παρατάξει απέναντι στην ΑΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ