aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κυνηγώντας τον… εαυτό του

ΑΠΟΕΛ: Κυνηγώντας τον… εαυτό του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ είναι να φτάσει στην 27η κατάκτηση πρωταθληματικού τίτλου και να ανοίξει την ψαλίδα από την Ομόνοια, που σταμάτησε στις 20 το 2010. Κάτι που αν γίνει θα σημαίνει παραλλήλως την ισοφάριση του ρεκόρ των έξι συνεχόμενων στέψεων που κατέχει το «τριφύλλι» μεταξύ 1974 και 1979. Ωστόσο, έχουν ενδιαφέρον και άλλα στατιστικά που βρίσκονται ενώπιον των γαλαζοκιτρίνων. Για παράδειγμα, η προοπτική της καλύτερης συγκομιδής βαθμών και των περισσότερων νικών στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Ο Πετεβίνος απάντησε με… λόγια του Κιννή!

«Ποιαν ομάδα θέλει να ξεπεράσει;», πιθανό να αναρωτιέστε. Η απάντηση είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ κυνηγά τον… εαυτό του! Για την ακρίβεια προψές έφτασε τους 83 βαθμούς και ισοφάρισε την καλύτερη σοδειά πόντων, που δημιούργησε την περίοδο 2015-16. Συνεπώς, αν νικήσει στην 36η αγωνιστική την Ανόρθωση θα φτάσει τους 86 και θα πρόκειται για ρεκόρ όλων των εποχών. Ακόμα και με ισοπαλία, όμως, θα φτάσει τους 84, αποτέλεσμα φυσικά που δεν επιθυμεί καθώς καραδοκεί ο Απόλλων, ο οποίος με νίκη θα σπάσει και αυτός το ρεκόρ, θα φτάσει στους 85 και θα στεφθεί πρωταθλητής σε αυτό το ενδεχόμενο.

Διαβάστε επίσης: Πρώτα το ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση και μετά το Ομόνοια-Απόλλωνας

Παραλλήλως, με την προχθεσινή νίκη τους επί της ΑΕΛ, οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας μετρούν 26 νίκες στο τρέχον πρωτάθλημα. Έτσι ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία, την οποίαν επίσης κατέχουν και μάλιστα, έφτασαν σε αυτή δύο φορές προηγουμένως. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2008-09 επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς, επίδοση με κάπως μεγαλύτερη αξία, καθώς σημειώθηκε σε 32 αγωνιστικές.

Με τέσσερα ματς περισσότερα, το έπραξε το 2015-16. Επομένως, ο ΑΠΟΕΛ έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα τερματίσει το πρωτάθλημα με 27 τρίποντα.  Ένα ματς λοιπόν μακριά από την κατάκτηση του τίτλου και την επίτευξη δύο αλληλένδετων ιστορικών ρεκόρ λοιπόν για τους πρωτευουσιάνους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ