aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κυκλοφορούν και «οπλοφορούν»!

ΑΠΟΕΛ: Κυκλοφορούν και «οπλοφορούν»!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Εδώ και χρόνια σπανίζουν στο πρωτάθλημά μας οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές που επωμίζονται τον ρόλο του πρωταγωνιστή, τον ρόλο του «λίντερ» και αναδεικνύονται εν ολίγοις οι πολυτιμότεροι της ομάδας τους σε πολλές υποχρεώσεις της.

Συνήθως ζουν στη σκιά των ξένων και πολυδιαφημισμένων παικτών που αμείβονται πλουσιοπάροχα και κάποιες φορές -χωρίς να κάνουν κάτι φοβερό και τρομερό- στρέφουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Στον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, η τρέχουσα σεζόν λαμβάνει ακόμη πιο έντονο κυπριακό χρώμα σε σχέση με τις προηγούμενες, καθώς οι… ντόπιοι παίκτες είναι στο προσκήνιο, άλλοι ασφαλώς περισσότερο και άλλοι λιγότερο (Σωτηρίου, Εφραίμ, Αλωνεύτης, Αλεξάνδρου, Αρτυματάς, Μερκής, Ιωάννου, Παπαφώτης) με τις μετοχές δύο εξ αυτών να καταγράφουν μάλιστα την υψηλότερο τιμή με τη συμπλήρωση ακριβώς του πρώτου μισού του πρωταθλήματος!

Ο λόγος για τους Πιέρο Σωτηρίου και Γιώργο Εφραίμ, οι οποίοι εκτός από τη βαρυσήμαντη συμβολή στην επιθετική ανάπτυξη, εξαπολύουν τορπίλες και συχνά-πυκνά βυθίζουν τον αντίπαλο! Πάμε να κάνουμε τη σούμα με τη συμπλήρωση 18 αγωνιστικών; Ο πρώτος, με το πρώτο χατ τρικ που πέτυχε (επί του Άρη) στην καριέρα του έφτασε στα 12 τέρματα και ο δεύτερος, με τα δύο που πίστωσε προχθές στο λογαριασμό του έφτασε στα 8.

Δηλαδή, μαζί σκόραραν τα 20 από τα 43 γκολ του Θρύλου ή αν το προτιμάτε διαφορετικά το 47% των γκολ στο πρωτάθλημα έχουν τη δική τους σφραγίδα. Αναμφίβολα πρόκειται για εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο, το οποίο λαμβάνει μεγαλύτερη αξία εάν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για Κύπριους παίκτες που βρίσκονται σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία (στα 24 ο Σωτηρίου, στα 27 ο Εφραίμ). Από πλευράς Κύπριων παικτών, σκόραρε δύο φορές και ο (εντυπωσιακός) Αλωνεύτης και μία ο Μερκής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ