aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κρατά την ουσία και ονειρεύεται

ΑΠΟΕΛ: Κρατά την ουσία και ονειρεύεται

Πιέστηκε, αγχώθηκε, δοκιμάστηκαν τα όρια και οι αντοχές του, ωστόσο σε άλλο ένα παιχνίδι έφερε εις πέρας την αποστολή. Σε ματς που «μύριζε» γκέλα με βάση το επίπεδο εμφάνισης, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ πήρε την ουσία απέναντι στην Ανόρθωση, διεύρυνε το νικηφόρο σερί και πρωτίστως, ανανέωσε την παραμονή του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτό κρατά από το προχθεσινό 90λεπτο και τίποτα άλλο. Γιατί, η αλήθεια είναι πως ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί και εάν δεν ερχόταν με δόση τύχης το «χρυσό» -όπως αποδείχθηκε- γκολ (29΄) διά ποδός αντιπάλου, θα κατέγραφε τις πρώτες βαθμολογικές απώλειες μετά από 72 μέρες.

Ο ΑΠΟΕΛ, παρά το γεγονός πως μπήκε με ορμή και μπορούσε να ανοίξει νωρίτερα το σκορ σε εκτέλεση πέναλτι του Μαρκίνιος (10΄), η απόδοσή του είχε φθίνουσα πορεία, βάζοντας σε μεγάλη αγωνία τον κόσμο του έως το φινάλε (9.111 εισιτήρια). Όσο παρέμενε το εύθραυστο 1-0, όχι μόνο έβαζε πίεση στον εαυτό του, αλλά έδινε το δικαίωμα στην αντίπαλο να πιστεύει στο βαθμολογικό όφελος. Και όταν ρίσκαρε ο κόουτς της «Κυρίας», προέκυψαν προβλήματα. «Θέλαμε να κρατήσουμε το σκορ και δόξα τον Θεό τα καταφέραμε. Δεν γίναμε σούπερ ομάδα.

Κρατάμε την επαγγελματική νίκη», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. «Έχουμε πολλά προβλήματα, χάνουμε εύκολα παίκτες με τραυματισμό. Χάσαμε στο ματς και τον Βιγιαφάνες. Φοβάμαι ότι το παιδί έπαθε ζημιά», συμπλήρωσε εμφανώς προβληματισμένος ο Σέρβος προπονητής, ο οποίος είχε προετοιμάσει πλάνο χωρίς τους τραυματίες Εφραίμ, Δώνη, Φεράρι, Εντονγκαλά και τον «κιτρινισμένο» Κρέσπο.

Οι μαζεμένες απουσίες σε συνδυασμό με το γεγονός πως παίκτες-κλειδιά ξέμειναν από δυνάμεις και άλλοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, έφεραν τους γαλαζοκίτρινους σε δύσκολη θέση προχθές βράδυ.

Τέλος καλό, όμως, όλα καλά. Γιατί αυτό που μετρά και έχει σημασία είναι οι τρεις βαθμοί. Ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ έγιναν ένα κουβάρι μετά τη δύσκολη και αγχωτική νίκη, δείγμα της ομοψυχίας που αναβλύζει στους πρωτευουσιάνους. Οι ΑΠΟΕΛίστες, στήριξαν την ομάδα εκεί που πραγματικά τούς είχε μεγάλη ανάγκη, ανανεώνοντας το ραντεβού για το νέο έτος. Γιατί στο τελευταίο ματς του τρέχοντος έτους που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη απέναντι στον Άρη, οι γαλαζοκίτρινοι θα αγωνιστούν στο Στάδιο «Αλφαμέγα» χωρίς τον κόσμο τους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ